Uruguai president Jose MujicaFoto: ENRIQUE CASTRO-MENDIVIL/Reuters/Scanpix
MM 2014
1. juuli 2014, 13:23

Uruguai president: Suarezi karistanud FIFA on üks litapoegade kari (6)

Uruguai president Jose Mujica elas oma viha seoses Luis Suareze mängukeeluga, FIFA peal välja. Presidendi sõnul on määratud karistus fašistlik.

Mujica, kes on tuntud oma otsekohese ütlemise pärast, võttis Suareze teemal sõna riigitelevisoonis kui kohtus Uruguai koondise mängijatega. President kattis oma suu kui sai aru, mida oli öelnud aga käskis öeldu ikkagi avaldada. Tema sõnul tuleks Suarezt küll korrale kutsuda, kuid praegune karistus on liiga karm. „Nad oleks võinud teda korrale kutsuda, mitte talle fašistliku karistuse määrata," sõnas riigijuht.

Presidendi sõnul karistas FIFA Suarezt tema tagasihoidliku tausta pärast. Lisaks nimetas mees karistust „igaveseks häbiks" oma iganädalases raadiosaates. Uruguai meeskond kaotas Kolumbiale 2-0 peale seda, kui Suarez itaallase hammustamise pärast karistada sai.

Suarezele määrati eelmisel nädalal nelja kuu pikkune mängu keeld, mis tähendab, et mees ei tohi osaleda isegi koduklubi treeningutel kuni oktoobrini. Karistusele on järgnenud mitmete nimekate figuuride avaldused ning Uruguai jalgpalliliidu teade, et otsus kaevatakse edasi. Suarez ise aga vabandas eile oma käitumise eest, kuid eksperdid arvavad, et tegemist oli Barcelona jalgpalliklubi nõudmisega, sest klubi plaanib väidetavalt sel nädalal mehe 80 miljoni inglise naela eest Liverpoolilt ära osta.