Novak DjokovicFoto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix
Tennis
1. juuli 2014, 15:58

Djokovic soovib Wimbledoni traditsioonide muutmist

Maailma teine reket Novak Djokovic kritiseeris Wimbledoni traditsioone, mille kohaselt keskmisel pühapäeval ei mängita ühelgi väljakul. Serblase sõnul on see reegel ebaaus mitmete mängijate suhtes.

Djokovici kriitika põhjuseks on laupäeval ja esmaspäeval sadanud vihm, mis kogu graafiku on segi löönud. Selle tõttu peavad mitmed mängijad mängima mitu päeva järjest. „Mõned reeglid peaks värskenduskuuri läbima parema graafiku tarbeks ja mängijate kasuks," sõnas Djokovic. Turniiri kohtunik Andrew Jarrett aga põhjendas puhkepäeva muru taastumisega. Wimbledon on teatavasti ainuke suure slämmi turniir, kus on puhkepäev.

Sel aastal on vihm aga lükanud mitmeid mänge edasi ja suured tähed nagu Rafael Nadal, Roger Federer ja Maria Sharapova mängivad oma neljanda ringi mänge täna – päev plaanitust hiljem. Stanislas Wawrinka, kelle kolmanda ringi mäng lükkus esmaspäevale, peab turniiri võtimiseks mängima viis mängu seitsme päevaga. „Me peame pühapäeva ümber mõtlema, sest päev oli ilus ja ilma vihmata aga keegi ei mänginud," sõnas Djokovic.

Jarrett aga vaidles staarile vastu ja sõnas, et pinnas peab taastuma. „Laupäeva öösel ja pühapäeva hommikul uputatakse väljakud põhimõtteliselt üle, et need peaks teisele nädalale vastu. Me kohtleme kõiki mängijaid võrdselt aga tiheda graafiku tõttu mõjutab vihm meid oluliselt," sõnas kohtunik.