Maria Šarapova pole mängu käiguga rahul.Foto: Reuters / Scanpix
Tennis
1. juuli 2014, 21:36

Williams audis, Šarapova audis. Kes võidab naistest Wimbledoni? Ja meestest langes Nadal (1)

Vene kaunitari Maria Šarapova lootus tähistada oma Wimbledoni triumfi kümnendat aastapäeva uue esikohaga kadus täna, kui ta pidi trilleris tunnistama sakslanna Angelique Kerberi 7:6, 4:6, 6:4 paremust.

Meestest langes number 2 Rafael Nadal, kes sattus 19aastase Austraalia komeedi Nick Kyrgiose (maailma 144. reket!) järjekordseks ohvriks (tulemus 7:6, 5:7, 7:6, 6:3).

Šarapova võidušanss tõusis pärast kolmandat ringi, kus üllatuslikult langes maailma esireket Serena Williams. Ent nüüd täiendas venelanna ise kaotusevalus ässade rivi – ehkki ta päästis kolmandas setis 2:5 taha jäänuna kuus (!) vastase matšpalli, siis seitsmendaks enam jaksu ei jätkunud, tagakäelöök läks liiga pikaks. Viimaseks jäänud geimis nähti tõelist draamat, kui Šarapova jäi oma servil taha 0:40, aga venitas geimi ülipikaks.

„See oli uskumatu! See oli nii raske mäng: kõrgetasemeline ja nii pingeline," ohkas 2012. aastal samas poolfinaali jõudnud Kerber kergendatult. „Olen nii õnnelik. Ta on murul suurepärane mängija, kuid keskendusin enda tegemistele ja olen veerandfinaali pääsemise üle väga õnnelik."

Kui lisaks Šarapovale ja Williamsile ei jõudnud kaheksa parema sekka ka teisena asetatud hiinlanna Li Na ja neljanda paigutusega poolatar, 2012. aasta finalist Agnieszka Radwanska, siis kes võib tänavuse võistluse „kinni panna"?

Pole välistatud, et võitja tuleb veerandfinaalpaarist Simona Halep (Rumeenia, 3) – Sabine Lisicki (Saksamaa, 19). Halep (täna 6:3, 6:0 kasahhitari Zarina Diyasiga) on seni edenenud veenvalt, Lisicki mängis aga eelmisel aastal just Wimbledoni finaalis esikohale. Vigastusega võidelnud Lisicki sai 6:3, 3:6, 6:4 jagu Kaia Kanepi välja lülitanud Jaroslava Švedovast (Kasahstan). Sama tabelipoole teises veerandfinaalis kohtub Kerber Kanada tõusva tähe Eugenie Bouchardiga (13. asetus).

Tabeli teisel poolel käib tšehhitaride pidu. Ainult nemad on seal konkrentsi jäänudki ehk üks selle riigi esindaja mängib kindlasti finaalis. Lucie Šafarova (23) ja venelanna Jekaterina Makarova (22) pidasid oma veerandfinaali juba ära, tšehhitar võitis 6:3, 6:1. Praegu mängivad pääsu eest nelja hulka Petra Kvitova (6) ja Barbora Zahlavova Strycova.

Meeste veerandfinaalis näeb Šveitsi derbit Roger Federer (4) – Stan Wawrinka (5). Federer jõudis Wimbledonis 12. korda kaheksa parema sekka 6:1, 6:4, 6:4 ülekaaluga Tommy Robredo (23) vastu, Wawrinka oli 7:6, 7:6, 6:3 parem teisest hispaanlasest Feliciano Lopezist (19).
„Teeme väikese riigi kohta hästi sporti," muheles Federer. „Loodetavasti suudab meie jalgpallimeeskond täna õhtul võita Argentiinat. Ja on vaimustav mängida Staniga siin veerandfinaalis, sest sääraseid asju ei juhtu Šveitsi spordis just sageli."

Veel võitis meeste turniiril Milos Raonic (Kanada, 8) Kei Nishikori (Jaapan, 10) 4:6, 6:1, 7:6, 6:3 ja läheb järgmises mängus kokku Kyrgiosega.