Belgia alistas MMi kaheksandikfinaalis 2:1 USA. Kõik väravad löödi lisaajal.Foto: ADRIAN DENNIS
MM 2014
2. juuli 2014, 01:52

GALERII: Ameeriklastele tehti puust ja punaseks selgeks, miks on jalgpall ikkagi see kõige parem mäng! (6)

Korvpalli, pesapalli, jäähokit ja eriti loperguse palliga  mängitavat ameerika jalgpalli kummardavad Ameerika Ühendriigid said erakordselt näitliku õppetunni, mille järeldus saab olla vaid üks - seda õiget jalgpalli armastavad eurooplased jagavad seda spordimatsu ikka paremini.

Viimane 1/8-finaal Belgia ja USA vahel kujunes - nagu sisuliselt kõik varasemad 1/8-finaalid - totaalseks thrilleriks. Normaalajal väravaid ei löödud, kuigi võimalusi jagus ohtrasti, ja juba viiendat korda siirduti lahendust otsiima lisaajale.

Selle esimesel poolajal viis Kevin de Bruyne Belgia 1:0 ja Romelu Lukaku veidi hiljem ka 2:0 juhtima. Aga mäng ei olnud tehtud. Vahetusest sekkunud 19 aasta ja 25 päeva vanune Julian Green lõi oma esimese MM-finaalturniiril tehtud pallipuutega ühe värava tagasii ning vähendas seisu 1:2-le.

Järgnes totaalne jänkide tulevärk, millest Belgia pääses tänu imele ja väravavaht Thibault Courtois' imelisele mängule. Suurepärase matši teinud Courtois jäi aga pika puuga alla USA väravas koguni 15 tõrjet teinud Tim Howardile, kes tunnistati ka mängu parimaks jalgpalluriks.

See oli üks vinge jalgpallimäng, mis tegi maailma populaarseimale spordialale USAs tohutult head reklaami vaatamata sellele, et USA seekord kaotas.