Argentiina alistas 1/8-finaalis Šveitsi tänu Angel di Maria 118. minuti väravale.Foto: Fabio Ferrari
MM 2014
2. juuli 2014, 09:00

GALERII: FC Barcelona ja Madridi Reali koostöö murdis Šveitsi

MM-finaalturniiri seitse esimest 1/8-finaali andsid kõik täpselt samasuguse tulemuse – moel või teisel suutis alagrupivõitja oma vastase üle mängida. Šveitsi murdis Argentiina superstaaride Lionel Messi ja Ángel di Mariá koostöö 118. minutil.

Normaalajal jäid väravad löömata. Soosik Argentiina oli küll üle, aga sarnaselt mitmetele ametivendadele näitas suurepärast väravavahitööd ka Šveitsi puurilukk Diego Benaglio. Lisaajal hakkasid kaitseliinid väsimusest tulenevalt otse loomulikult rohkem kärisema, ent läbimurret tuli oodata lisaaja lõpuhetkedeni.

Lionel Messi (FC Barcelona jalgpallur) purjetas väsinud šveitslaste vahelt läbi, andis perfektse söödu Angel di Mariale (Madridi Reali mängumees), kelle madal ja täpne löök avas skoori. Ilus hetk kõigile, kes leiavad, et koondisejalgpalli suhe klubivutti on sama, mis korralikul koduõllel säästupilsnerisse – ühest kiirgab armastust ja austust, teisest ebameeldivalt palju madalaid kirgi ja konflikte.

«Mis ma oskan öelda – Lionel Messi tõestas taas, et suudab ühe sekundiga mängu saatuse otsustada. Temas peitub uskumatu kvaliteet,» ohkas mängu järel Šveitsi koondise 65aastane peatreener Ottmar Hitzfeld, kelle kuulsusrikkale karjäärile eilse mänguga joon alla tõmmati.

Messi fenomenist ei saa aga üle ega ümber. Enne käesolevat MMi polnud Messi löönud väravat seitsmest järjestikuses MM-finaalturniiri kohtumises. Nüüd tabas ta igas alagrupimängus vähemalt korra, andis eile oivalise resultatiivse söödu. Messi on kõigis neljas Argentiina kohtumises tunnistatud väljaku parimaks mängijaks. Pole paha isegi Messi kohta.

Di Mariá pretendeerib aga koos Prantsusmaa ründaja Karim Benzemaga jätkuvalt võimalusele võita samal hooajal nii Meistrite liiga kui ka MM-tiitel tehes nii klubi- kui ka koondiserindel kaasa vähemalt 75% meeskonna mängudest. Viimati suutis seda Roberto Carlos 2002. aastal.

***

64 mängust 56 on peetud. Jäänud on viimased kaheksa meeskonda ja viimased kaheksa kohtumist, mille eel on ütlemata suur rõõm tõdeda, et Brasiilias toimub MM ületab ühe kõrguse teise järel. Oleme ausad, keegi meist ei suuda enam kokku lugeda, mitmel puhul on lõpuvile kõlades tõdetud: see oli selle MMi parim mäng!