Wilson Maj Perumal istumas Soomes Rovaniemi kohtumajas peale tabamist 2011. aastalFoto: Kaisa Siren/AP/Scanpix
MM 2014
2. juuli 2014, 12:26

Kameruni skandaali võtmeisik tegi vastuolulise avalduse

Eile süüdistas Saksamaa ajakiri Der Spiegel Kameruni koondist kokkuleppemängu korraldamises tänavusel MM-il. Nüüd on aga Spiegeli poolt nimetatud allikas väiteid muutnud ning asi muutnud veelgi segasemaks.

Eile tulid avalikuks süüdistused, mille kohaselt seitse Kameruni koondise mängijat olid seotud kokkuleppemängu korraldamisega. Nimelt ennustas nö. Kokkuleppemängude ristiisana tuntud Wilson Raj Perumal täpselt Kameruni ja Horvaatia vahelise mängu tulemuse ja ka seda, et mängija saadetakse esimesel poolajal väljakult minema.

Nüüd aga on Perumal teatanud, et ütles tulemused välja paar päeva peale mängu. „Minu vestlus Spiegeli ajakirjanikuga toimus Facebookis 21. juunil ja seda kinnitavad ka logid. See oli minu mitteametlik arvamus Kameruni meeskonna käitumise kohta. Ma ei viidanud kordagi neljale löödud väravale ega punasele kaardile," sõnas kokkuleppemängude korraldaja. Saksamaa ajakiri teatas, et jääb oma seisukohtade juurde, mille Perumali avalduse kohta tegi.

Segased ja vastuolulised süüdistused segavad veelgi niigi sogast vett, mis antud mängus toimunut ümbritseb. Hetkel on uurimist alustanud Kameruni jalgpalliliit, kuid esialgsetel andmetel on ka FIFA turvaosakond asunud asja uurima. FIFA president Sepp Blatter sõnas, et on asjast teadlik, kuid soovib oodata uurimise lõppu. „Jah, mind on asjast teavitatud aga las õiged isikud uurivad seda vastavalt," sõnas Blatter.