Christian HornerFoto: Kerstin Joensson/AP/Scanpix
Vormel 1
2. juuli 2014, 13:39

Red Bull vahetab 2016. aastal mootoritootjat?

Red Bulli meeskonna juht Christian Horner kritiseeris taas Renault' mootoreid. Mehe sõnul on üheks põhjuseks Renault soov kõiki kliente rõõmustada.

Christian Horner, kes on viimasel ajal pidanud tegema meeskonna juhtimisel imesid, et nõrga mootoriga autod suudaks kiiremate Mercedestega võistelda, tunnistab, et Renault on kõvasti konkurentidest maas. „Renault hakkab jõudma punkti, kus Mercedes oli kuus kuud tagasi," tõdes Horner. Tiimijuhi pahameel on õigustatud, sest selle hooaja uute reeglite järgi tehtud mootorid ei suuda ühegi teise mootoritootja toodetega võistelda. „Keegi ei osanud ette näha, et Renault nii kaugel teistest on," nukrutses Horner.

Mehe sõnul võib üks olukorra põhjustest olla see, et Renault käitub oma klientidega teistest erinevalt. Nii Mercedes kui Ferrari ehitavad oma mootori ühe meeskonna järgi ja teised tellijad peavad sellega harjuma, kuid Renault üritab kõigi klientide soove arvesse võtta. „Ma arvan, et see võib olla üks põhjus, sest kunagi ei saa kõigi soove täita," arutles mees ja lisas, et Red Bull soovis Renaultiga koos töötada ka peale 2015. aasta hooaega, peale mida leping lõppeb, kuid hetkel on neil ka teisi variante.

Tiimijuht loodab siiski uuesti konkurentsis olla: „Me tahame esikoha pärast võistelda ja konkurentsis olla aga selle jaoks peab meil olema mõistlik mootor." Horner lisas, et kahtleb, et uus mootor Mercedeselt tuleks, sest see ei sobi nende soovidega. „Me tahame olla tehasepartner, kuid kõigil teistel tootjatel on pakkuda vaid kliendikohti," tõdes mees ja lisas, et kui nende koostöö Renault'ga töötab, siis töötab see väga hästi: „ Me võitsime koos peaaegu 50 sõitu."