Tartu Santos kvalifitseerus eurosarja tänu Eesti karikafinaali jõudmisele.Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
3. juuli 2014, 14:17

TÄNA: Tartu jalgpalli suur päev - Santos võõrustab euromängus Tromsöt

Täna õhtul panevad Euroopa liiga esimese eelringi avamatšides palli mängu kolm Eesti vutiklubi – Nõmme Kalju, Sillamäe Kalev ja Tartu Santos -, kel igaühel edukuse hindamiseks oma mõõdupuu.

Kõige mõnusam vutiõhkkond on täna ilmselt eelmise liigahooaja publikupealinnas Tartus, sest sealsel rahval avaneb tänu Santosele esmakordselt võimalus kaeda oma silmaga Euroopa klubivutti. Kohaliku klubi vastu astub Joel Lindpere kunagine leivaisa, tänavu Norra esiliigas palliv ja tänu heale ausa mängu reitingule eurokoha taganud Tromsö.

Mängiva treenerina Santose karikafinaali ehk teisisõnu Euroopasse juhtinud Mikk Laas arvab, et Tamme staadioni täismaja märkivast 1500 pealtvaatajaist jääb pisut puudu, kuid ootab siiski neljakohalist publikuarvu. "Tartus on ikkagi, meie jaoks vähemalt, väga suur päev," sõnas ta. "Loodan, et Tartu jalgpalli jaoks ka."

Mänguliste eesmärkide nimetamisel jääb vasakul äärel tegutsev Laas tagasihoidlikumaks. "Meie eesmärk on kodupublikule näidata seda, et mängime Santoses ja meile meeldib mängida palliga," lausus Laas. "Iseasi kui palju meil lastakse seda teha. Ei ole kahtlustki, et Tromsö on väga tugev võistkond."

Samas lubas vasakujalgne poolkaitsja, et antijalgpalli Santos harrastama ei asu. "Ikkagi üritame võimalikult kiiresti palli võita ja olla ka ise ohtlikud. Plaan ei ole kindlasti [bussi] parkida. Kui mängus mingi olukord nõuab, siis loomulikult seda teeme, aga see pole meie eesmärk."

Kahe mängu kokkuvõtteks pole mängumehe sõnul konkreetset sihti seatud. "Püüame teha võimalikult hea esituse. Kui see hea esitus tähendab, et pääseme järgmisesse ringi, siis on kõik super," ütles Laas. "Kui see tähendab, et peame vastu võtma napi kaotuse, siis on ka minu arust super. Vaatame, mis esimene mäng toob ja siis võib-olla eesmärgid muutuvad."