Nõmme Kalju jalgpallimeeskond alustab tänavust eurohooaega Islandil.Foto: TEET MALSROOS
Jalgpall
3. juuli 2014, 14:17

TÄNA: Nõmme Kalju alustab Islandil eurohooaega, kindlaks sihiks edasipääs (1)

Täna õhtul panevad Euroopa liiga esimese eelringi avamatšides palli mängu kolm Eesti vutiklubi. Nõmme Kalju kohtub võõrsil Eesti aja järgi kell 22.15 Reykjaviki Framiga.

Kolmikust kõrgeimaid sihte seab mõistagi mullu sama sarja põhiturniirist sammu kaugusele jäänud Kalju, kes astub vastu Islandi karikavõitjana eurokoha taganud Framile. "Meie eesmärk on siin kahest mängust edasi pääseda, kuidas see realiseerub, eks seda näeme," ütles Kalju juhendaja Igor Prins.

Prins nendib, et vastase kohta on küll vähe teada, kuid ühe nähtud video põhjal on Frami näol kindlasti tegu satsiga, kellega Kalju on suuteline edukalt mängima. "Kindlasti ei hakka me taga kaitses istuma, vaid üritame rünnata ja väravat lüüa," tutvustas Prins tänast mänguplaani.

Resultatiivse taktika nuputamisel ei saa Prins aga arvestada senise meistriliiga hooaja vältel viis väravat kõmmutanud pikakasvulise Tarmo Neemelo ja kaks korda skoorinud Jüri Jevdokimoviga. Mõlemaid ründajaid kimbutab vigastus, kuid Prins nende meeste puudumisest suurt numbrit ei tee. "Mis seal puudust tunda. Usun, et kõik, kes kaasa tulid on võimelised seda kohta asendama. Meil pinki on."

Samuti ei sõitnud meeskonnaga Islandile värsked ründetäiendused Jarmo Ahjupera ja brasiillane Felipe Nunes. Kui esimest pole lihtsalt veel eurosarja üles antud, siis Nõmmele naasnud Nunes jäi koju sportlikel põhjustel. "Tema peab veel natukene trenni tegema," selgitas Prins.

Islandi kõrgliiga hooaega kesiselt alustanud – senise kümne mänguga on kogutud vaid üheksa punkti -, Fram pidas viimase mängu möödunud reedel, Kalju seevastu jookseb täna platsile pea kahenädalase mängupausi pealt. "Saime natukene puhkust ja Tehvandil korralikult neli päeva laagris olla. Usun, et meile mõjus see hästi," ei näe Eesti mulluse hõbedaklubi loots probleemi.