GERD KANTERFoto: MATI HIIS
Kergejõustik
3. juuli 2014, 20:37

Rõõmsameelne Kanter: sain hea tunde kätte (1)

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter (pildil) püstitas täna Teemantliiga etapil Lausanne'is oma hooaja tippmargi 64.91 ja sõnas pärast võistlust, et liigub õigel teel.

Kanter heitis koguni kolm korda üle 64 meetri ja parandas senist parimat tulemust 11 sentimeetriga. "Oli ühtlane seeria ja tehnika oli selle hooaja üks stabiilsemaid. Tihe reisimine polnud kontidele hästi mõjunud, aga tippmark näitab, et liigun õiges suunas. Usun, et varsti on siit võimalik juba järgmisesse meetrisse liikuda," rääkis ta.

Lõpuks sai Kanter võistelda ka heades tingimustes, Eestis pidi ta mitut puku järjest leppima tosina soojakraadi ja külma vihamaga. "Ilm tegi erilist rõõmu - 23-24 kraadi ja päikesepaiste. Sain hea tunde kätte ja üritan selle pealt edasi minna. Kui (teisipäeval) Viljandis sain kirja vaid kaks katset, siis seekord oli kõik vastupidi, täiesti ebaõnnestus vaid üks üritus."

Kolmanda koha saanud Kanter jäi alla poolakale Piotr Malachowskile (66.63) ja isikliku rekordi püstitanud kuubalasele Jorge Fernandezele (66.50). „Malachowskil tuli üle hulga aja korralikum seeria. Eks ta tundub praegu suht hea, aga kindlasti mitte midagi püüdmatut," hindas eestlane konkurenti.

Nüüd tuleb Kanter korraks tagasi Eestisse, ent juba teisipäeval heidab ta Budapestis. Pärast seda saab ta taas rohkem rõhku treeningutele panna, järgmine võistlus ootab ees 18. juulil Monacos, kus peetakse Teemantliiga etapp.

Kanteril on nüüd Teemantliiga arvestuses kaks punkti, millega jagab kolmandat kohta. Eespool on Malachowski (12) ja tänase võistluse vahele jätnud kettaheite valitseja Robert Harting (8).