Sillamäe Kalev - Espoo Honka 2:1Foto: Mati Hiis
Jalgpall
3. juuli 2014, 22:58

GALERII: Sillamäe andis trumbid käest. Sidorenkov: vastaste värava tegime iseendale

Sillamäe Kalev oli juba poole jalaga Euroopa liiga teises eelringis, kui kaotati pea, kingiti Espoo Honkale penalti ning nüüd minnakse nädala pärast toimuvale kordusmängule vastu libedas 2:1 eduseisus.

Sillamäe klubi ajaloo esimesed euromängud olid 2010. aastal, kui Minski Dinamole kaotati Euroopa liiga eelvoorus kokku 1:10. Nelja aastaga on virumaalased kõvasti kogemustepagasit kasvatanud ning täna astuti Rakveres Honka vastu murule juba hoopis tugevama meeskonnana.

Taseme kasv oli märgatav. Virulased mängisid kaitses distsiplineeritult ja rünnakule ei tormatud uisapäisa, vaid selge plaani järgi, mis tasus end ära 35. minutil, kui Daniil Ratnikovi pealöök veeres soomlaste väravavahi kaasabil üle väravajoone.

Kui teisel poolajal virutas kauni kauglöögi allanurka ka Jevgeni Kabajev, tunduski Sillamäe kui sulavõis ujuvat: 2:0 eduseis Soome eelmise aasta hõbeda, hetke kaheksanda meeskonna vastu olnuks kõva avanss järgmise ringi pileti lunastamisel.

Mängu viimased kümme minutit olid virulastele aga õudusunenäo eest: 80. minutil kingiti vastastele penalti, mille väravavaht Starodubtšev küll tõrjuda suutis, ent Armend Kabashi virutas tagasi põrkunud palli võrku. „Mäng oli täiesti meie kätes. Iseendale tegime selle värava," ohkas pärast mängu Andrei Sidorenkov.

Võõrsil löödud värav tähendab, et soomlased vajavad järgmisel neljapäeval korduskohtumises vaid 1:0 võitu, et järgmisesse ringi edeneda. Olukord võinuks aga olla hullemgi, sest pärast Honka väravat eksisid Sillamäe kaitsjad veel mitmel korral, ent õnneks kõlas enne kohtuniku lõpuvile kui külalised mängu viigistada suutsid.

„Me peame paremini kontsentreeruma ja läheme samamoodi mängima. Eesmärk on taga null hoida," võttis Sidorenkov kokku meeskonna plaani korduskohtumiseks. Oma värava puutumatuna hoidmine oli plaan ka eilses mängus, siis sellega hakkama ei saadud. Õnneks näitas Sillamäe aga, et soomlaste vastu ei olda peksupoisid ning kapituleeruma Soome ei minda.