Juhan KilumetsFoto: Vikerraadio
Kergejõustik
4. juuli 2014, 09:00

Raadiomees kaitseb Poolas Eesti kümnevõistluse au (1)

Nädalavahetusel Poolas, Torunis Euroopa mitmevõistluse karikavõistlustel Superliigas on Eesti koondis on üpris kirju. Kui naistest on kohal Eesti esinumbrid Grit Šadeiko ja Mari Klaup, siis meestest on Mikk Pahapilli, Andres Raja ja Tarmo Riitmuru eemalejäämise tõttu tegijateks 7300-7700 punkti mehed.

Üheks neist on Vikerraadio spordireporter Juhan Kilumets, kes kutsuti koondisesse nädal enne minekut. Viimati eelmisel suvel kümnevõistlust teinud ning siis isikliku rekordi püstitanud muigas, et töölt lasti ta hõlpsalt ära.

„Eks neid nalju ikka tehti, et mis sa hakkad siis iseendaga intervjuud tegema või? Telefoni võin seal kellelegi ulatada aga küll. Mina olen ikkagi koondises Mikk Pahapilli rollis, kerge närv on sees, aga see on põnev! Heal päeval võib 7500 punkti  kiiruse pealt ära punnitada küll!“

Poola, Prantsusmaa, Venemaa, Valgevene, Suurbritannia, Hollandi ja Šveitsiga mõõtu võttev Eesti koondis võib tema arvates kandu näidata vähemalt kolmele tiimile.

„Poola, britid ja Šveits on alistatavad. Meil on väga tore kamp, tuleb anda parim ja hambad ristis ära punnitada. Eesmärk on püsimajäämine.“

Samas tõdes ta, et meestel on tase ühtlasem, naistel kõigub see seinast seina, sest koondise esinumbri Grit Šadeiko ja pesamuna Mari-Liis Murula isiklike rekordite vahe on 2000 punkti. „Me üritame naisi võimalikult palju aidata – kui ikka kaks meest tulevad 7500 peale ja üks teeb 7300 punkti, on ehk ka neil kergem,“ arvas Kilumets.

Euroopa mitmevõistluse karikavõistluste superliiga koondis Torunis (5.-6. juuli 2014)

MEHED
Janek Õiglane (isiklik rekord 7815), Kaarel Jõeväli (7658), Ramo Kask (7392), Juhan Kilumets (7292)

NAISED Grit Šadeiko (6221), Mari Klaup (6002), Hanna-Mai Vaikla (5127), Mari-Liis Murula (4449)