MM-i toimumiskoha vahetus läheduses varises viadukt kokku.Foto: STRINGER/BRAZIL/Reuters/Scanpix
MM 2014
4. juuli 2014, 11:29

Jalgpalli MM-i staadioni lähedal varises viadukt kokku

Belo Horizonte linnas Brasiilias, mis on ka üheks tänavuse MM-i toimumiskohaks, varises kokku viadukt ning vähemalt kaks inimest hukkus ja 22 sai vigastada. See on veel üks tume märk MM-ile, mille ettevalmistust varjutasid mitmed tööliste surmad.

Ehitusjärgus viadukt varises kokku neljapäeval ja langes tiheda liiklusega maanteele. Kokkuvarisenud objekt asub umbes 3 kilomeetri kaugusel Mineirao staadionist, kus toimuvad MM-i kohtumised. Esialgsetel andmetel hukkus vähemalt kaks inimest ning 22 sai vigastada. Üheks hukkunuks oli bussijuht, kes varingu hetkel viadukti alt läbi oli sõitmas. Lisaks bussile jäi viadukti alla lõksu kaks veokit ja üks sõiduauto.

Kokku varisenud sild asus ühe kõige tähtsama ühendustee kohal, mis ühendas staadionit ümbritsevat piirkonda ja lennujaama. Viadukt oli üheks osaks BRT ühistranspordi süsteemist, mis pidi ametnike sõnul jalgpallipeo jaoks valmis olema. Peale õnnetust kogunes õnnetuskohale palju inimesi, kellest paljud vihaselt karjusid. „See on meie riigijuhtide ja ettevõtete saamatus, sõnas üks kohalolija ja lisas, „Nad üritasid kõike MM-i ajaks valmis saada ja kiirustasid. Sellepärast see õnnetus juhtuski, sest nad ei tee asju korralikult."