Alberto Contador Saxo-Tinkoffi uue kostüümi esitlusel neljapäeval.Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP/Scanpix
Jalgrattasport
4. juuli 2014, 12:44

Contadorist sai Venemaa meeskonna liige

Kaks päeva enne Tour de France'i algust tuli maailma üks suuremaid meeskondi Tinkoff-Saxo välja kahe uudisega. Meeskonnal on nüüd uus asukoht ja uue disainiga vorm.

Esmalt registreeriti senine Taani tiim Venemaale. See tähendab, et meie idanaabritel on World Touris kaks meeskonda - lisaks Tinkoff-Saxole veel ka Katjuša. Teiseks üllatas meeskond rattafänne uue vormiga. Kui varasem vorm oli kollakas toonis ja sarnanes liialt Touri üldliidri särgiga, siis nüüd on peamine neoonroheline värvus.

"Austan rattasporti ja Touri nii palju, et lasin teha uued vormid vältimaks konflikti kollase liidrisärgiga," selgitas Tinkoff-Saxo suursponsor Oleg Tinkov. "Uus särk on väga eriline. Õlgadel on kirillitsas reklaamkiri ja Vene lipp näitab, mis riigi meeskonnaga on tegemist."
Ka tiimis sõitvad ratturid on rahul. Nicolas Roche kiidab särki taevani: "Leedsis hotelli saabudes ei avanud ma esimese asjana oma kohvrit, vaid tegin lahti kilekoti, kus oli sees uus särk. Nüüd on meie ratturid ära tuntavad miili kauguselt. Loodan, et kasutame sama vormi ka järgmisel aastal."

Tinkoff-Saxo meeskond eesotsas klubi liidri Alberto Contadoriga saabus Leedsi Tinkovi eralennukiga. Pärastlõunal tehti ka väike treening, millel osales ka suursponsor.