Susie Wolff lahkumas rajalt peale seda kui tema auto tehniliste probleemide tõttu tee äärde jäi.Foto: ANDREW YATES/AFP/Scanpix
Vormel 1
4. juuli 2014, 15:53

Tehnika rikkus esimese šotlanna debüüdi vormel 1-s (1)

Täna toimunud esimesel Suurbritannia GP vabatreeningul Silverstone ringrajal tegi oma vormel 1 debüüdi Susie Wolff. Wolffi debüüdi rikkusid aga tehnilised probleemid.

Susie Wolff on esimene naine 22 aasta jooksul, kes vormel 1 autoga võistluste käigus sõitnud. Täna pidi olema tema tähetund näitamaks, et naised pole kaugel vormel 1-s osalemisest. Kahjuks rikkus tänase naise autot tabanud probleemid õlirõhuga, mille tõttu sai šotlanna kirja ainult ühe kiire ringi ja seegi polnud probleemide tõttu väga kiire. Wolff tänas kõiki toetuse eest ja lubas, et täna õpitut kasutab ta oma järgmisel sõidul Hockenheimis, kus osaleb taas vabatreeningul.

Tänase vabatreeningu kiireim oli Nico Rosberg, kes edestas tiimikaaslast Lewis Hamiltoni 0,73 sekundit. Kolmanda aja sai kirja Fernando Alonso, kes kaotas Rosbergile 0,93 sekundit ja edestas neljanda koha saanud Daniel Ricciardot 0,269 sekundit. Tänane vabatreening katkestati mõneks ajaks peale seda, kui Felipe Massa avarii tegi ja auto lõhkus. Mees ise jäi terveks aga autol nii hästi ei läinud.