Roger Federer jõudis kümnendat korda Wimbledoni finaali. Foto: AFP / Scanpix
Tennis
5. juuli 2014, 09:00

Finaaliklassika: Federer – Djokovic!

Ehkki Wimbledoni tenniseturniir tõi päris palju üllatustulemusi, jõudis finaali ikkagi kaks suure neliku mängijat: serblane Novak Djokovic ja šveitslane Roger Federer. Kahe peale kokku on nad seni võitnud 23 Suure slämmi turniiri – vastavalt 6 ja 17.

Mõlemad kasutasid esmakordselt Suure slämmi poolfinaali jõudnud meeste vastu oma suured kogemused ära. Djokovic oli 6:4, 3:6, 7:6, 7:6 parem bulgaarlasest Grigor Dimitrovist ja Federer 6:4, 6:4, 6:4 kanadalasest Milos Raonicist.

Federerile piisas igas setis ühe vastase pallingugeimi murdmiseks. Aukartustäratav on fakt, et Raonicile andis 32aastane Šveitsi äss terve mängu peale ainult ühe murdepalli ega lasknud sedagi realiseerida!

Federer isegi tõdes, et oli eile eriti keskendunud. "Võtsin tõsiselt iga punkti. Olin eriti ettevaatlik oma servigeimides, sest teadsin, et vastase omade murdmiseks on siin vähe võimalusi. Olin uskumatult efektiivne."

Finaalistatistika räägib samuti Federeri kasuks. Ta jõudis Wimbledonis kümnendat korda esikohamänguni, võitjana on tõstnud trofee pea kohale seni seitse korda. Djokovicil on vastu panna kaks finaali: võit 2011. aastal ja kaotus mullu Andy Murrayle.

Djokovic märkis enda mängu kohta, et sai hea võidu. "On meeldiv olla veel ühe väljapaistva mängu osaline. Arvestades seda, et olen mitu viimast Suure slämmi finaali kaotanud – ja oleksin need kõik võinud võita – loodan nüüd parimat," lausus ta.