Rivo Vesik (vasakul) ja Kristo KolloFoto: MATI HIIS
Võrkpall
7. juuli 2014, 13:16

Kollo ja Vesik saavutasid Leedus kolmanda koha

Pühapäeval lõppenud Ida-Euroopa rannavõrkpalli sarja etapil Leedus Rokiskises saavutasid Kristo Kollo ja Rivo Vesik kolmanda koha. Teise Eesti paarina kaasa teinud Karl Jaani - Raid Raud pääsesid lõppvõistlusele läbi kvalifikatsiooni ning lõpetasid igati korralikul 7. positsioonil.

Leedus mängiti uute katsetamisjärgus olevate rannavõrkpalli reeglite järgi, kus võiduks on vaja võita kolm geimi ning iga geim kestab 15 punktini, vajadusel otsustav viies geim seitsmeni.
Neljanda asetusega Kollo-Vesik sammusid võidult võidule ja kuni poolfinaalini, kus tuli tunnistada venelaste Ruslan Bykanovi ja Nikita Liamini 3:1 paremust.

Pronksmedal saadi kätte mänguta, sest leedukad Amas Rumsevicius ja Lukas Kazdailis andsid viimatinimetatu vigastuse tõttu loobumisvõidu. Avaringis alistasid Kollo ja Vesik kindlalt 3:0 venelased Pavel Karpukhini ja Anton Safonovi, seejärel võeti kaks 3:0 võitu leedulaste vastu.

Karl Jaani ja Rain Raud alustasid mänge kvalifikatsiooniturniiril, kus esmalt alistati 3:0 noored ukrainlased Denys Denysenko ning Andriy Kravets ja seejärel 3:1 kohalik duo Andzej Savostenok ja Robert Juchnevic.

Põhiturniiri avaringis alistati kindlalt 3:0 teise asetusega kohalik duo Motiejus Melynis ja Rokas Kondrotas, teises ringis kaotati aga 1:3 valgevenelastele Aliaksandr Dziadkoule ja Aliaksandr Kavalenkale. Miinusringis saavutati üks võit, kui napilt 3:2 mängiti üle Pavel Karpukhin ja Anton Safonov Venemaalt, edasise teekonna peatasid lõunanaabrid Martins Plavins ning Aleksandrs Solovejs.