Thomas Bach tänasel pressikonverentsil, kus teatati kolme linna edasipääsust.Foto: DENIS BALIBOUSE/Reuters/Scanpix
Talisport
7. juuli 2014, 13:40

2022. aasta taliolümpia toimub kas Almatas, Pekingis või Oslos (4)

Almata, Peking ja Oslo on viimased kolm kandidaati 2022. aasta taliolümpia korraldamiseks. Algselt oli võistlustules kuus linna, kuid Stockholm, Krakow ja Lviv on kõik erinevatel põhjustel loobunud.

Stockholm loobus konkureerimast kuna ei suutnud üritusele saada valitsuse heakskiitu ja Krakowis ei suudetud samuti jätkamise üle otsustada. Kõige viimasena loobus võistlemast Lviv, kes loobus nädal tagasi Ukrainas toimuva tõttu.

Kolmest edasi pääsenud linnast peetakse favoriidiks Alamatad, kus toimusid ka 2011. aasta Aasia talimängud. Samas üritab Peking korraldada esimene taliolümpia peale edukat suveolümpiat 2008. aastal. Norrakate võidu korral naaseks taliolümpia peale 70 aastat taas suusariigi pealinna. Norra viimane taliolümpia toimus 1994. aastal Lillehammeris.

Järgmine tähtis samm on 7. jaanuaril, kui kõik osalejad peavad esitama oma kandidatuuri dokumendid. Peale seda külastab olümpiakomitee hindamiskomisjon igat linna ja teeb enne Kuala Lumpuris toimuvat hääletust oma ettekande. Hääletus toimub Singapuris järgmise aasta 31. juulil.