Gerd KanterFoto: MARI LUUD
Spordiblogi
7. juuli 2014, 15:04

Kui suur on tõenäosus, et Gerd Kanter ületab sel nädalal 65 meetri joone? (29)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 7. juuli valik:

LÄINUD NÄDALA PLUSS

Kolm võitu neljast mängust - Eesti jalgpalliklubid pole kunagi varem eurosarju nii hästi alustanud. Tallinna Levadia 1:0 võit Meistrite liigas võõrsil San Marino meistri SP La Fiorita üle oli lihtsalt miinimumeesmärgi täitmine, aga kõige paremini saab nelikust tunda ennast Nõmme Kalju ja peatreener Igor Prins,  kes alistasid Euroopa liigas Islandil võõrsil 1:0 sealse Frami. Samas sarjas pallivatest tiimidest oli veel Sillamäe Kalev kodus 2:1 üle Espoo Honkast, eurosarjade debütant Tartu Santos pidi Tamme staadionil siiski selgelt tugevamale Tromsöle 0:7 alla vanduma. Kordusmatšid peetakse sel nädal.

LÄINUD NÄDALA MIINUS

Tehnikasport on alati ootamatusi täis ja kurvemalt poolt tõestas seda 29. juunil Poolas veemoto OSY-400 klassi MMil toimunud õnnetus, kus sai surmavaid vigastusi esimest korda tiitlivõistlustel osalenud eestlane Raivo Peetsmann. Noore sportlase treener Üllar Põvvat ei suutnud meenutada, et midagi nii traagilist oleks selles klassis varem juhunud.

TULEVA NÄDALA ENNUSTUS

45 protsenti on tõenäosus, et Gerd Kanter heidab homme Budapestis esimest korda ketast üle 65 meetri. Euroopa meistrivõistlused on lähenemas ja Kanter tõestas eelmisel nädalal Teemantliiga etapil Lausanne'is 64.91-ga, et normaalsetes tingimustes võib ta heitevahendi lendama saada küll.