Auto-Moto uudised
7. juuli 2014, 16:15

Etapi võitnud Viidas: "Kahju, et laulupeol olla ei saanud."

Nädalavahetusel Hungaroringil peetud Radical European Masters sarja etapil võitis Tristan Viidas mõlemad etapid ning jätkab sarja kindlal liidrikohal. Noormehe sõnul oli kõige rohkem kahju sellest, et ei saanud laulupeol osaleda.

Nädalavahetuse alguses kiirusega hädas olnud Viidas sõitis lõpuks kvalifikatsioonis välja teise koha. Kiireima aja sai kirja Bradley Smith. "Alguses ei leidnud kuidagi õiget kiirust ning proovisime mitmeid eri seadistusi, kuid lahenduse tõi hoopis miski muu. Nimelt otsustas tiim esimeses vabatrennis kasutada samu rehve, mida Brands Hatchi teises stardis, kuid järelikult olid need piisavalt kulunud. Nii kui uue jooksu alla saime, sain ka hoo üles," kommenteeris Viidas.

Esimest sõitu alustas Viidas endalegi üllatuseks aga esimeselt kohalt, kuna Smith'ile määrati eelmisel etapil karistus, mis langetas ta nüüd kvalifikatsioonis välja sõidetud kohast viis kohta tahapoole. Siiski polnud sõit noormehe jaoks mee lakkumine ning esikoha hoidmisega tuli mõningast vaeva näha.
"Esimene sõit läks suhteliselt lahedalt. 30 kraadises kuumuses sain korraliku stardi ja kohe koos lähima jälitaja itaallase Cencetti'ga teiste eest minema. Tegin võistluste kuuendal ringil parima ringiaja ja kuna Cencetti mind rünnates pidurid keema oli ajanud ja rehvivallis lõpetas, sain edasi tegeleda põhiliselt juba rehvide ja pidurite hoidmisega, et need üle ei kuumeneks," selgitas Viidas, kes sai esimeses sõidus kirja ka kiireima ringiaja ning lõpetas 24 sekundit enne teist kohta.

Teine sõit oli esimesest täiesti erinev. Stardist said kõige paremini minema kolm meest, nende seas ka Viidas, kes sõitsid teistega korraliku vahe sisse. Boksis pidi eelmise sõidu võitja ehk Viidas sarja reeglite kohaselt veetma teistest konkurentidest 15 sekundit kauem. Boksist väljudes sattus ta aga tõelise möllu keskele. "Tulin pit stopist rajale täpselt teise ja kolmanda koha peale võitlust pidanud Calko ja Allose vahele. Need olid ennast juba päris keema ajanud ja sõidustiilid olid muutunud päris agressiivseks. Korra üritasin samuti liiga jõuliselt sekkuda ning oleks peaaegu esitiibadest ilma jäänud," sõnas mees ja lisas, et kannatus aitas võidule: „Olin põhiliselt kolmandal kohal ning tiim hoiatas mind, et ma oleks kannatlik ning ootaks teiste vigu. Lõpuks nii ka läks, kui minu tiimikaaslane Konstantins Calko eespool olevale konkurendile tagant sisse sõitis ja nii tõusin esimeseks. Nüüd jäi ülesandeks pea külmana hoida ja õnneks sain sellega hakkama."

"Möödunud nädalavahetuse eesmärk oligi võtta maksimumpunktid, kuna paljude sõitjate jaoks on Silverstone praktiliselt kodurajaks ning seal on mul kindlasti raskem, lisaks võitude eest saadud trahvisekundid ja ka 50-ne minutilise sõidu asemel ainult 40 minutit . Õnneks sain sellega hakkama," rõõmustas Viidas, kelle jaoks jäi üks asi nädalavahetusest siiski kripeldama. "Jube kahju, et ma ei saanud Laulupidu külastada, kus laulis Rocca al Mare Kooli kooriga ka noorem õde Chiara, see olnuks kindlasti võimas. Aga vähemalt sain poodiumil kaks korda Eesti hümni kuulata".

Viidas jätkab sarja suveräänse liidrina ning on kolme etapi järel kogunud 92 punkti. Teisena jätkab inglane Smith, kes on kogunud 67 silma, kolmandana rootslane Kronegard. Järgmine etapp sõidetakse 15.-17. augustil Silverstone'is, kus Viidas ega ka tiim pole varem sõitnud.