Tallinna Levadia treeningVideo: LAURA OKS
Jalgpall
7. juuli 2014, 19:25

GALERII ja VIDEO: Levadia euromäng toob Kadriorgu eestlasi röövinud äärekohtuniku (4)

Nädala eest Meistrite liiga esimese eelringi avamatšilt San Marinost Heiko Tamme viimase hetke värava toel 1:0 võidu koju toonud Tallinna Levadia peatreener Marko Kristal loodab, et homme Kadriorus realiseerib võistkond momente paremini.

„Ise peame lööma, ega siin keegi teine aidata ei saa," sõnas Kristal. „Hooaja algul oli meil realiseerimisega probleeme, siis vahepeal ei olnud ja loodan, et homme on kõik korras selle koha pealt."

Samas ründajatega Kristalil priisata pole. Kui juba mai keskpaigast ei saa Levadia arvestada vigastatud Artur Rätteliga, siis homsest mängust jääb Kristali sõnul trauma tõttu kõrvale ka meistriliiga suurim väravakütt Vladislav Ivanov. Seega jääb puhastest ründajatest sõelale vaid Ingemar Teever, kes tegi jala soojaks laupäevases liigamängus Paide Linnameeskonna vastu, kui lõi oma liigahooaja seitsmenda tabamuse.

Levadia 2:0 võiduga lõppenud kohtumises Paidega Kristal ühelegi põhimehele puhkust ei andnud. „Meil on vaja meistrivõistlustel ka mängida ja seal punkte võtta," põhjendas ta otsust. „Arvan ,et see mäng oli parajal ajal enne tänast. Ei usu, et see jalgadesse jääb. Kui tahad Euroopas mängida, siis see rütm on täitsa loomulik."

Lisaks toob homne euromäng Kadriorgu Eesti jalgpalli vana, kuid mitte hea sõbra Marco Tropeano. Jah, selle sama Luksemburgist pärit äärekohtuniku, kes 2009. aastal Jerevanis meie rahvuskoondiselt valikmängus Armeenia vastu 2:1 võidu röövis.

Toona mängu 87. minutil armeenlaste kasuks olematu – videokordus näitas, et Taavi Rähn klaaris palli selgelt enne väravajoont ära – värava fikseerinud äärekohtunik lehvitab lippu ka Levadia ja La Fiorita vahelises kohtumises. Loodetavasti edukamalt kui viie aasta eest.