Lionel MessiFoto: FABRICE COFFRINI
MM 2014
7. juuli 2014, 19:03

Maailma parim jalgpallur tegi vastuolulise avalduse (14)

Neli korda järjest aastal 2009-2012 maailma parima jalgpalluri tiitli ehk Ballon d'Ori võitnud Argentiina mängumees Lionel Messi sõnas, et talle on MM-i võit tähtsam kui parima mängija auhind.

"Eelistan MMi võitmist Ballon d'Orile. Mängijana on see suurim saavutus. See on midagi, millest unistad poisipõlvest peale ja see unistus ei kao kuskile," ütles Messi enne kolmapäevast poolfinaalkohtumist Hollandi vastu.

"Olen küsinud oma meeskonnakaaslastelt Barcelonas, Xavilt, Iniestalt ja Piquelt, mis tunne on karikas pea kohale tõsta? Nad vastasid, et seda on raske kirjeldada. Teeme kõik, et saaksime pöörata unistuse reaalsuseks," kinnitas ta. 

Messi on seni olnud MMil pidurdamatus hoos ning löönud neli väravat. Ta ise tunnistab, et on kogu tähelepanu koondanud vaid meeskonnale. "Kui keskendume oma mängule ja valmistame oma taktika hästi ette, siis võime rääkida oma jalgpallist. Kui jätkan väravate löömist ja see aitab Argentiinal finaali jõuda, on see kõige tähtsam!"

Samuti tunneb ta rahvuskangelase rolli. "Kõik, mida tunnen, on positiivne pinge. Argentiina kapten olla on suur au ja ma pööran kõik pinged oma kodumaa kasuks. Tahan oma kodumaa triumfini tüürida!" oli ta aus.