MUSI: Kas just naise külaskäik aitas Dirk Kuytil Kostariika vastu penalti realiseerida?Foto: AFP/Scanpix
MM 2014
8. juuli 2014, 07:00

Kas soovite jalgpalli kõrvale veidi seksi? Jah, palun! (2)

Jalgpalli MMil on võistlustulle jäänud neli meeskonda, kaks Euroopast, kaks Lõuna-Ameerikast. Kuigi platsil näitavad nad kõik erinevaid mängustiile, on kõigil järele jäänud koondistel vähemalt üks ühine joon: mängijad võivad turniiri ajal südamerahuga seksida!

Jalgpalli maailmameistrivõistlused on üks suur pidu ja pillerkaar, kus fännid otsivad mängudel käimise kõrvalt ka muud meelelahutust. Mõnede jaoks on selleks Brasiilia vaatamisväärsustega tutvumine, paljude jaoks sambarütmis hommikuni pidutsemine. Osad turistid otsivad aga veidi täiskasvanumaid lõbustusviise. Nõnda on näiteks Fortaleza linna prostituudid end MMi ajaks riietanud Brasiilia rohe-kollastesse särkidesse, et rohkem kliente saada.

Suksutamisega ei tegele MMil aga vaid fännid. Ka turniiril osalevate mängijate jaoks, kes naise või tüdruksõbra Brasiiliasse kaasa võtsid, on seksimine osutunud üllatavalt kasulikuks.

Venemaa ja Bosnia mängijatel oli turniiri ajal armatsemine keelatud ning nende MM sai läbi esimese kolme mänguga. Samade karmide reeglite järgi mänginud Mehhiko ja Tšiili ihuliikmed käisid natukene paremini, ent nende turniirid lõppesid kaheksandikfinaalides seksivate Hollandi ja Brasiilia kätes. Nagu Genialistid ütleksid: nad ei skoorinud!

Praeguseks pole MMile (loodetavasti) järele jäänud enam ühtegi seksuaalselt frustreerunud mängijat: Brasiilia on oma vutimeestel keelanud voodis liialt akrobaatilised liigutused, ent kvantiteedi piiranguid võõrustajatele seatud pole. Sama reeglit järgisid neli aastat tagasi ka argentiinlased ning kuigi nad on vahepeal vahetanud peatreenerit, võib loota, et Lionel Messi saab ikka oma kauni tüdruksõbra Antonella Roccuzzogo voodiaega veeta.

Järele jäänud Euroopa meeskondade jaoks on reeglid veelgi lihtsamad. Sakslased ei tohi seksida mängueelsel õhtul, hollandlased ei pea sedagi piiri. Oranjede loots Louis van Gaal tahab, et ta hoolealuste mõtted oleksid vaid mängul. "Ta (jalgpalluri – toim.) aju ja psüühika mängivad muidugi rolli. Sellepärast lubasin ma neljapäeva õhtul ja täna hommikul naistel hotelli külastada, et mängijad oleksid rõõmsad," ütles van Gaal paar nädalat tagasi, reede õhtul, kui Holland oli kütnud 5:1 sauna tiitlit kaitsnud hispaanlastele.

Guardian vahendab seksuaal-uurija Terri Fisheri sõnu, et ei ole ühtegi teaduslikku tõestust, nagu enne mängu seksimine mõjuks jalgpallurile halvasti. Küll on olemas testid, mis näitavad, et tähtsa võistluse eel tuleb sportlasel kinni pidada rutiinist. Kui see sisaldab igaõhtust seksisessiooni oma kallimaga, on see kindlasti tervislikum kui traditsiooni rikkumisest häiritud uni. Kui linadevaheline kaerajaan suudab sportlast veidike väsitada ja seega sügavama une pakkuda, seda parem.

Aga hoiatuseks pühapäevamängijatele, kes nüüd enne matši oma piigadelt või peikadelt seksi lunida soovivad: Inglismaa vutikoondisel oli 2010. aastal naiste kaasa võtmine kategooriliselt keelatud ning toona jõuti kaheksandikfinaalidesse. Tänavu lubas Roy Hodgon oma mängijatel rahus mahistada ja langeti juba alagrupis. Tõsi, Wayne Rooney abikaasa jõudis kohale alles teiseks mänguks Uruguaiga, kus ründaja jalg lõpuks paukuma hakkas ja ta oma esimese MM-värava lõi.

Üheks brittide kukutajaks olid Kostariika vutiässad, kes istusid terve alagrupiturniiri kuival. Kolme maailmameistri vastu saadi kätte kaks võitu ja ühe viigi. Play-off’is lubati neil preemiaks ka armatseda ning siis langeti teises mängus konkurentsist! Nagu ütleb Fisher – spordi ja seksi suhet on uuritud kaugelt liiga vähe, et põhjapanevaid järeldusi teha.