Tartu Bigbanki võrkpallimeeskonna plaan näeb ette, et eeloleval hooajal võtab diagonaalründaja kohal põhiraskuse enda kanda Argo Meresaar.Foto: TAIRO LUTTER
Võrkpall
8. juuli 2014, 11:45

Tiitlikaitsja Tartu panustab uuel hooajal vanale ja heale Meresaarele

Kevadel Eesti meeste võrkpallimeistriks kroonitud Tartu võrkpalliklubi koosseis on hooaja 2014-15 eel päris põhjalikult muutunud.

"Meeskonna põhituumiku moodustavad nurgaründajad Kristo Kollo ja Robert Täht, kes otsib veel võimalust siirduda välismaale. Uus tulija meeskonda on Denis Sintov, kellest loodetakse leida mees, kes suudaks kogemustega raskeid olukordi lahendada ning ka noort meeskonda täiendada," kirjutas Tartu Bigbank meeskonda majandav SK Duo oma koduleheküljel.

Temporündajate osas muudatusi pole – põhimeesteks Henri Treial ja Kevin Soo, vahetusest sekkujad Taavi Nõmmistu ja Mart Naaber. Diagonaalründaja positsioonil panustatakse kogenud Argo Meresaarele, kelle vigastus Renee Teppani hea mäng lõppenud hooajal enamasti pingile jätsid. "Hetkeseis lubab, et "Pikk" naaseb platsile ning aitab oma kogemustega ja targa mänguga võita tartlastel tähtsaid mänge," märkis SK Duo.

Sidemängijate osakonnas on vahetus olnud totaalne. "Esimeseks sidemängijaks on 21-aastane, 196 cm pikk andekas bulgaarlane Georgi Topalov, kes on seotud olnud tugeva Bulgaaria koondisega nii noorte kui ka täiskasvanute tasemel. Teiseks sidemängijaks on kodumaa poiss Robert Viiber, keda peetakse tulevikumeheks ning kellelt loodetakse arenguhüpet juba esimesel hooajal."

Liberona jätkab ei keegi muu kui raudvara Rait Rikberg. Treenerite duo Andrei Ojamets – Olivet Lüütsepp on andnud nõusoleku jätkata. Läbirääkimised käivad veel ühe nurgaründaja ja diagonaalründaja värbamiseks. Lahkujaid on neli: Renee Teppan siirdus Itaalias, Andres Toobal Selverisse, Taavi Arula TTÜsse ja lätlane Artis Caics nelja tuule poole.