Vormelilegend Michael Schumacher.Foto: ALESSANDRO BIANCHI
Vormel 1
8. juuli 2014, 12:19

Schumacheri haigusloo varastamise peamine kahtlusalune selgunud (2)

Uudisteagentuuri France Presse teatel on Prantsusmaa politsei jõudnud jälile kurikaeltele, kes varastasid vormelilegendi Michael Schumacheri haigusloo ja üritasid seda juunis maha müüa.

Ametivõimud jälitasid varaste poolt kasutatud arvuti IP-aadressi, mis juhatas nad Šveitsi helikopterifirmani, kes pidanuks esialgse plaani kohaselt Schumacheri Grenoble'i haiglast Lausanne'i toimetama.

"IP-aadress viib meid Zürichi piirkonnas tegutseva helikopterifirmani," sõnas Grenoble'i prokuratuur, ent keeldus edasistest täpsustustest. Prantsusmaa politsei on andnud juhtumi uurimise edasi Šveitsile.

29. detsembril Alpides juhtunud suusaõnnetuse järel koomasse langenud Schumacheri olukord paranes juuniks, kui tema perekond teatas, et vormelilegend ei ole enam koomas ja transporditi kodu lähedale Lausanne'i, kus algab ilmselt aastaid kestev taastusravi.

Ajaleht Le Dauphine Libere kirjutas, et helikopterifirma sai Schumacheri haigusloo enda käsutusse põhjusel, et esialgse plaani kohaselt pidid just nemad vormelilegendi ühest haiglast teise toimetama. Lõpuks otsustati siiski kiirabiauto kasuks.

Juuni keskel pakuti aga mitmekümne lehekülje pikkust haiguslugu mitmetele Prantsusmaa, Šveitsi ja Saksamaa ajakirjanikele 49 000 euro eest müügiks. Schumacheri mänedžer Sabine Kehm on hoiatanud, et haigusloos sisaldub informatsioon on konfidentsiaalne ja ähvardanud kohtusse kaevata iga väljaande, kes sellest midagi avaldab. Seni pole keegi Schumacheri haigusloo üksikasju avaldanud.