Tallinna Levadia võidutrallFoto: MATI HIIS
Jalgpall
8. juuli 2014, 20:50

GALERII: San Marino klubi nüpeldanud Levadia saavutas Eesti eurosarjade rekordskoori! (1)

Jalgpalli Euroopa Meistrite liiga esimese eelringi kordusmängus võõrustas Tallinna Levadia Kadrioru staadionil San Marino tšempionit SP La Fioritat, keda avamängus võõrsil 1:0 võideti. Täna taoti aga vastased tulemusega 7:0 lausa maapõhja.

Kui esimese poolaja võitis Levadia rohketele võimalustele vaatamata vaid 2:0 - näiteks ei suutnud Igor Subbotin realiseerida ka penaltit - siis teisel poolajal enam tagasi ei vaadatud ja nii Levadiale lõpuks Eesti eurosarjade rekordskoori tähistav 7:0 võit. Kaks väravat lõid Subbotin ja Artjom Artjunin, korra skoorisid ka Aleksandr Kulinitš, Omar El Hussieny ja Toni Tipuric.

Järgmises ringis ootab Levadiat aga juba märksa kõvem pähkel, nimelt Tšehhimaa suurklubi Praha Sparta.

MÄNG:

Lendame, lendame, lendame koos! Väravasse! 7:0, taaskord kaugelt, autor Artjunin

Levadia võimas euroskoor kasvab 84.minutil veelgi, kui Tipuric lööb nurgalöögijärgses olukorras El Hussieny tsenderduse kergelt sisse. 6:0
Kadrioru staadioni tabloo ei taha eriti aga väravalööjaid tunnistada - kirjas on vaid kolm esimest skoorijat

Väravavahti kimbutab päike silmas, sest Artjom Artjunini pommi ta ei näe! 5:0

Igor Subbotin vabandab penalti mittelöömise pärast meeskonnakaaslaste ees 72. minutil uue väravaga! Kulinitši löögi suudab San Marino klubi väravavaht Simone Montanari tõrjuda, kuid Subbotini kas ambitsioonikat tsenderdust või kehva lööki (kõrvalt kommentaar: lönderdus!) ta enam päästa ei suuda. 4:0!

Levadia alustab teist poolaega kindlalt - Podholjuzin tsenderdab paremalt ja El Hussieny pommitab vasaku jalaga ligi viielt meetrilt kindlalt võrku. 3:0!

San Marino unistus elab! Igor Subbotin EI SUUDA vastase käega mängu eest teenitud penaltit sisse lüüa, vaid saadab selle kauge kaarega taevasse. 

Mäng jätkub Levadia surve all ning 30. minutil otsustab Kulinitš paremalt äärelt hoopis tsenderdada ja Subbotin viskab end homsele poolfinaalile mõeldes van Persielikult värava poole ning lükkab palli väravasse. 2:0!

Levadia läheb Aleksandr Kulinitši kaunist pommlöögist kääbusriigi vastu juba 6. minutil 1:0 juhtima!

Enne mängu:

Eelmisel teisipäeval oli Levadial suuri raskusi mängulise ülekaalu väravaks realiseerimisega. Pingetest vabastanud tabamus sündis alles 93. minutil, kui Ingemar Teeveri hea söödu realiseeris väravaks Heiko Tamm.

Kui resultatiivsusega pole valitseval Eesti meistril alati kõige paremad lood, siis Levadia kaitsemäng on fenomenaalne. Viimati löödi klubile ametlikuss mängus värav 4. aprillil, mis tähendab, et ukrainlase Roman Smiško valvatav puur on puhtana püsinud 1556 minutit ehk ligi 17 kohtumist järjest.

Kui Levadia kaitse jätkab vankumatult ka täna, lunastatakse pääs teise eelringi sõltumata ründeliini efektiivsusest. Levadia – La Fiorita paari võitjat ootab teises eelringis valitsev Tšehhi meister Praha Sparta.