Reeva Steenkampi ema June Steenkamp (keskel) Pretoria kohtusaalis.Foto: Alon Skuy
Spordivaria
8. juuli 2014, 14:52

Pistoriuse poolt tapetud Reeva Steenkampi vanemad andsid esimese intervjuu pärast tütre surma (4)

Samal ajal, kui kohtuprotsess tüdruksõbra Reeva Steenkampi mõrvas süüdistatava jalutu jooksja Oscar Pistoriuse suhtes on jõudmas lõpule, andsid naise vanemad June ja Barry Steenkamp esimese intervjuu pärast tütre surma.

Ajakirjale "Hello!" antud intervjuus lausus Steenkampi ema June, et ta ei vihka Pistoriust. "Olen talle andeks andnud. Pean seda tegema – mu usk on selline. Aga olen kindlasti protsessi lõpuni kohal. Pistorius peab teadma, et Reeva ema, kes ta sünnitas ja teda armastas, on Reeva jaoks ka kohtusaalis olemas," rääkis June, kes on kohtuprotsessi algusest peale kohapeal jälginud.

"Tunnen Reeva kohalolekut endiselt ja vestlen temaga kogu aeg. Ta saab rahus puhata alles siis, kui kõik praegu toimuv on läbi. Usun, et Jumala tahe pääseb maksvusele ja õiglus võidutseb. Tahame teada tõde, ei midagi muud," sõnas June Steenkamp.

Pistoriuse tulistatud kuulide läbi surnud Steenkampi isa Barry tervis on pärast tütre kaotust halvenenud. Aasta alguses tabas teda infarkt. Intervjuus kahetses Barry Steenkamp, et ei veennud tütart suhet Pistoriusega lõpetama. "Kui ma oleksin teadnud kõike seda, mida tean praegu, oleksin üritanud nende suhtele lõpu teha. Kindlasti poleks Reevale mu sekkumine meeldinud, aga nagu selgub, oleks ta mind tagantjärele tänanud," lausus Barry Steenkamp.

Kohtuprotsessil lõppes täna tunnistuste kuulamine. Lõppsõnade kuulamiseks kogunetakse taas kohtusaali 7. ja 8. augustiks.