GERT KULLAMÄE Foto: ALDO LUUD
Korvpall
8. juuli 2014, 16:29

Rocki peatreenerina jätkav Kullamäe: tundub, et jätkame ühe välismängijaga

Viimased kaks ja pool aastat Tartu Ülikool/Rocki peatreener olnud Gert Kullamäe jätkab meeskonna juhendamist veel vähemalt kaks aastat. Kullamäe tunnistas, et otsus tiimi juurde tagasi pöörduda tuli vaatamata koduse korvpalli keerulisele olukorrale üsna lihtsalt.

"Olen aru saanud, et mina olin nende esimene valik ja mujal ei tekkinud sellist varianti, kes asi oleks suuremate läbirääkimisteni läinud. On hea meel Tartusse tagasi tulla, järsku saab Rockis 10 aastat täis, kui just kinga ei saa," naeris Kullamäe, kes tuli mängijana Rocki juurde 2006. aastal.

Tema sõnul tuleb algava hooaja koosseis eestlastekeskne. "Paistab, et üks-kaks välismängijat on optimaalne, pigem üks. See on mõnes mõttes huvitav olukord, sest minu südamesoov ongi ennast proovile panna Eesti mängijatega. Tahan näidata, et me suudame ka niimoodi ilusti hakkama saada," sõnas Kullamäe.

Ühtegi kindlat mängijat Rockil veel pole, sest stipendiumitelt palga maksmisele ülemineku tõttu tuleb kõik senised lepingud tuleb üle vaadata. See kehtib ka kapteni Marek Doronini puhul, kellel oli senistest palluritest klubiga ainsana kindel leping olemas. "Raske on öelda, kellele milliseid tingimusi pakutakse," kommenteeris Kullamäe, kes on tuleva hooaja tiimi esimene doominokivi.

"Tahaks väga öelda, millal esimeste palluritega kokkuleppele saame, aga ma lihtsalt ei tea. Loodame seda teha võimalikult kiiresti. Klubi otsustas vähemalt peatreeneri ruttu paika saada, sest nii on kergem muude asjadega edasi minna. Kiireid otsuseid ongi vaja teha, kui tahame suures mängus pinnale jääda," lisas juhendaja.

Ka pühapäeval loositud Eurochallenge'i alagrupi kohta on veel vara hinnaguid anda. "Esiteks peame vaatama, mis meeskonna me ise kokku saame. Teiseks on vastased Balkani klubid, kus koosseisud vahetuvad pidevalt ka hooaja keskel," rääkis Kullamäe.

Rocki vastased on B-alagrupis Sofia Lukoil Akademik (Bulgaaria), Körmend (Ungari) ja CS Rovinari Energia (Rumeenia).