SEE ON VÕIT: Mängijatel oli kallistamiseks põhjust küll ja veel! Foto: MATI HIIS
Jalgpall
8. juuli 2014, 22:05

Levadia peksis San Marino pihuks ja põrmuks (4)

Valitsev Eesti meister Tallinna Levadia ei lasknud end Meistrite liiga esimeses eelringis San Marino tšempionil La Fiorital üllatada, vaid noppis eile päikeselises Kadriorus kindla 7:0 võidu ja edenes koondskooriga 8:0 järgmisesse ringi.

Kohtumist avavilest saati domineerinud Levadia surve kandis vilja juba kuuendal minutil, kui paremal äärel tegutsenud Aleksandr Kulinitš palli 20 meetrilt La Fiorita värava ristnurka tulistas ja Levadia peatreeneri Marko Kristali sõnul suuremad pinged maha võttis.

Vastasele reaalseid võidušansse jätmata – San Marino pääses esmakordselt löögile alles 42. minutil ja nende parimaks võimaluseks jäi üks postilöök teise poolaja alul – duubeldas Igor Subbotin poolajapausiks Levadia eduseisu. Rohesärkide edunumbrid võinuks olla suuremadki, ent suurepärased šansid jäeti kasutamata. Seeljuures jäeti realiseerimata penalti, mille Subbotin virutas üle värava.

"Avapoolaja lõpus langesime natuke nende tasemele ning tuli sisse väga palju praaki ja lohakust," leidis Kristal pärast suurt võitu ka negatiivset. "Teisel poolajal parandasime oma mängu ja patt oleks 7:0 võidu järel nuriseda," lisas ta.

Teisel poolajal ühesuunaline liiklus Kadrioru staadionil jätkus ning egiptlase Omar El Hussieny, austerlase Toni Tipurici, Subbotini teine ja Artjom Artjunini kaks väravat vormistasid tabloole Eesti klubide ajaloo suurimat eurovõitu tähistavad 7:0 lõppnumbrid.

"Eks esimeses mängus oli jõudude vahekord tegelikult samasugune, lihtsalt seal oli meil realiseerimisega probleem. Täna teisel poolajal enam mitte," vihjas Kristal möödunud nädalal saadud 1:0 võidule.

Levadia Meistrite liiga seiklus jätkub tuleval nädalal Tšehhi pealinnas Prahas, kus vastaseks kohalik meisterklubi Sparta. "Kõigepealt valmistume liigamänguks Narvaga ja siis vaatame, mis Praha Spartaga teha annab. Informatsioon on meil olemas, küll midagi välja mõtleme," lausus Kristal, kes asub tšehhide mängu uurima juba täna õhtul.

Olgugi et Sparta näol on tegemist oluliselt suurema kaliibiriga klubiga kui La Fiorita, on Eesti meisterklubi loots positiivselt meelestatud. "Iga kord on väljakule minnes võimalus võita. Mäng algab seisult 0:0 ja Praha Spartale pole võit kindlustatud."