Brasiilia jalgpallurid üritavad teineteist 1:7 kaotuse järel trööstida.Foto: PEDRO UGARTE
MM 2014
9. juuli 2014, 01:18

Ekspert: see õppetund oli Brasiilia jalgpalli jaoks vajalik (1)

Inglisekeelse jalgpallimeedia tunnustatumaid Lõuna-Ameerika jalgpalli eksperte, Tim Vickery tõdes pärast Brasiilia 1:7 kaotust Saksamaale MMi poolfinaalis, et viiekordsed maailmameistrid peavad oma jalgpalli põhjalikult ja korralikult uuesti üles ehitama.

"Mõne aasta eest kohtusime Brasiilia 1950. aasta MM-koondisega (MMi võõrustanud Brasiilia kaotas finaalis 1:2 Uruguaile, tänaseni oli see Brasiilia suurim rahvuslik katastroof – toim), kel ei olnud võimalik toda kaotust mitte kunagi unustada.

Praeguse meeskonna mängijate tulevik on veel hullem, sest see oli Brasiilia jalgpalliajaloo suurim alandus. Mul on Brasiilia mängijatest siiralt kahju, aga kuigi see oli julm, võis see samas olla ka vajalik.

Brasiilia jalgpall on oma potentsiaali realiseerimisest naeruväärselt kaugel. Puhatakse loorberitel ja minevikusaavutustel ning öeldakse, et kõik on hästi. Ei ole hästi. Kui Saksamaa 2001. aastal Münchenis Inglismaa käest 1:5 lüüa sai, ehitasid nad oma jalgpalli ümber. Brasiilia peab sama tegema," rääkis Vickery BBC-le.