Argentiina superstaar Lionel Messi tahab koondise finaali vedada! Foto: Victor R. Caivano
MM 2014
9. juuli 2014, 17:44

Viis fakti enne Holland - Argentiina põnevuslahingut! (12)

Jalgpalli MMi teise finalisti selgitavad Holland ja Argentiina. Infostrada statistikud on eeldatava põnevuslahingu eel välja noppinud viis fakti.

* Argentiina ainus võit Hollandi üle pärineb 1978.a MMi finaalist, kui kodupubliku suureks rõõmuks alistati hollandlased lisaaja järel tulemusega 3:1.

* Meeskonnad kohtusid omavahel ka 2008.a Pekingi olümpiamängudel. Kui Argentiina koondisesse kuulub koguni üheksa Pekingiski pallinud meest (Ezequiel Garay, Pablo Zabaleta, Fernando Gago, Ezequiel Lavezzi, Ángel Di María, Javier Mascherano, Lionel Messi, Sergio Agüero ja Sergio Romero), siis Hollandi koondisesse vaid üks (Jonathan de Guzman).

*Hollandil on võimalus Brasiilias maksta kätte kõigile koondistele, kellele on varasematel aegadel MMide finaalis kaotatud: alagrupiturniiril alistati Hispaania, nüüd ootab järge Argentiina ning tänase edu korral finaalis Saksamaa.

* Argentiina on ainus meeskond, kes on MMil võitnud kõik senised mängud. Seejuures on kõik viis matši võidetud üheväravalise paremusega.

*Argentiina koondise superstaar Lionel Messi on esindanud Argentiinat 91 kohtumises, millega jagab ta hetkel kuuendat kohta legendaarse Diego Maradonaga.