KOHAL: Vaatamata eelnenud (emotsionaalselt) raskele õhtule olid kõik Kalju brasiillased, sealhulgas Fabinho (paremal), eile trenniks valmis. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
10. juuli 2014, 08:00

Kalju läheb islandlaste vastu domineerima (1)

Nõmme Kalju võõrustab Euroopa liiga eelvooru korduskohtumises täna Islandi klubi Fram. Külmalt saarelt tuldi tagasi 1:0 eduseisus ning tallinlaste peatreener Igor Prinsi sõnul on üheväravaline edu alati libe.

"Suur töö sai seal tehtud, et saime selle värava löödud," võtab Prins kokku nädalataguse avakohtumise. "Aga kindlasti ei ole vastane selline, kellega ühel jalal võit tuleb – on vaja pingutada ja nad suudavad ka meie värava all ohtu tekitada," ei tõtta ta järgmise ringi kohtumiseks Poznani Lechiga lennupileteid ostma.

"Siin ei ole mõtet tormata," nimetab treener tänase mängu võtmeküsimuse. "Üritame domineerida ja rohkem palliga olla. Eks mängijad saavad aru, et midagi kerget ei tule. Tuleb ise oma mängu mängida ja oma tasemel ära mängida, siis on kindel."

Prins loetleb vastaste relvi: "Eks on ääred suhteliselt kiired ja teravad ning kindlasti on neil standardolukorrad, mida oli Islandil näha, et nad on neid harjutanud ja on ohtlikud. Peame väga tähelepanelikult ja distsiplineeritult mängima."

Kuigi eelneval õhtul oli Brasiilia koondis saanud MMil suure sauna Saksamaa käest, ei võtnud ükski Kalju brasiillasest liige südamevalu tõttu haiguspäeva ning eilses trennis oli meeskond täies rivistuses kohal. Prinsi elu ei teinud kergemaks ka eile õhtul peetud teine poolfinaal Argentina ja Hollandi vahel. "Eks kõik vaatavad ja lähevad kella ühest magama alles, aga seda ei saa keelata," ohkas Prins, et ilmselt ei ole nii mõnigi mängija täna hommikul just kõige värskema olemisega.

Kalju mäng Kadrioru staadionil algab täna õhtul kell 19.00. Pool tundi varem hakkab Espoos kohalikku Honka vastu 2:1 eduseisu kaitsma Sillamäe Kalev ning tund hiljem mängib Norras klubi ajaloo teise euromängu Tartu Santos, kes avamatšis jäi Tromsøle alla 0:7.