Argentiina sammus MM-finaaliFoto: DOMINIC EBENBICHLER
Jalgpalli MM 2014 galeriid
10. juuli 2014, 02:05

GALERII: Romero tõrjed viisid Argentiina MM-finaali (2)

Brasiilias mängitava jalgpalli MM-finaalturniiris mängivad finaalis Saksamaa ja täna penaltiseerias Hollandi 4:2 alistanud Argentiina. Argentiina suutis paremuse maksma panna alles penaltiseerias, sest kumbki meeskond ei suutnud väravaid lüüa ei normaal-ega lisaajal.

Tasavägiselt kulgenud kohtumine oli võrreldes Saksamaa 7:1 võiduga Brasiilia üle kui öö ja päev. Hollandlased otsisid pikkade pallidega kastist Arjen Robbent, Robin van Persiet ja Wesley Sneijderit, argentiinlased surusid mängu läbi söötudega, kuid sihile ei jõudnud kumbki.

Argentiina elas üle ka ärevaid hetki, kui Javier Mascherano põrkas avapoolajal peadpidi kokku Georginio Wijnaldumiga, kaotas tasakaalu ja ajutiseks ka teadvuse. Pikalt arstidest ja meeskonnakaaslastest ümbritsetuna sai ta siiski turgutust ning mängis kohtumise lõpuni. 

Mascherano suutis traumast hoolimata takistada ka normaalaja esimesel üleminutil Arjen Robbenit, kes pääses üks-üks olukorda Jasper Cillesseniga. Mees lükkas mänguvahendi hollandlase selja tagant nurgalöögiks.

Vigastada sai ka Eesti poisi Lukas Elo saatel platsile sammunud Paolo Zabaleta, kes põrkas kokku Dirk Kuytiga ja murdis ära hamba. Mees mängis kohtumise lõpuni valge hambasidemega. 

Kuna 90 minuti jooksul väravaid ei löödud, läks seitsmendat korda sellel MM-il vaja lisaaega, kus mõlemad pooled näitasid kogu mängu parimaid võimalusi, kuid neist midagi suurt ei sündinud.

Esimest korda ajaloos poolfinaalis penaltiseeriani jõudnud kohtumises asusid esimesena lööma hollandlased, kellest Ron Vlaar eksis kohe. Sergio Romero suutis tõrjuda ka Wesley Sneijderi löögi. Kuna Argentiina poolt olid tabavad nii Lionel Messi, Ezequiel Garay, Sergio Agüero kui Maxi Rodriguez, pääsesid nemad 4:2 koondskooriga finaali!

Saksamaa ja Argentiina kohtuvad finaalis pühapäeval ning tegu on 1990. aasta MM-finaali kordusmänguga. Toona võitis Saksamaa 1:0