Louis van GaalFoto: SERGIO MORAES
MM 2014
10. juuli 2014, 10:47

Van Gaal: Kaks mängijat keeldusid esimesena löömast (2)

Hollandi jalgpallikoondise peatreener Louis van Gaal avaldas pärast 2:4 penaltikaotust Argentiinale, et kohe eksinud Ron Vlaar ei pidanudki esimest penaltit lööma.

"Enne teda küsisin ma kahelt mängijalt, et nad esimesena lööks. Penaltit skoorida ei ole lihtne, kuid arvasin, et tal on enesekindlust," sõnas Hollandi loots. 

Hollandi poolelt eksis lisaks Vlaarile ka Wesley Sneijder ning tulpidemaa peab leppima pronksikohtumisega. 

"Penaltitega kaotamine on kõige kohutavam stsenaarium. Vähemalt olime Argentiinaga võrdsed, kui mitte paremad. See on suur pettumus," sõnas van Gaal, lisades, et veerandfinaalis penaltitega Kostariika alistanud Holland oleks pidanud olema enesekindlam.

Kohtumises Kostariikaga geniaalse lükke teinud ning varuväravavahi viimasel minutil just penaltiseeriaks Tim Kruli sisse toonud van Gaal seekord meest ei kasutanud, kuna kõik vahetused olid tehtud.

"Kui mul oleks olnud võimalus Jasper Cillessen välja vahetada, oleks ma seda teinud, kuid olin kõik vahetused ära kasutanud. Arvasin, et on targem viimse jõupingutuse teinud van Persie välja võtta. Mul oli tunne, et Huntelaar lööb värava."

Van Gaal lisas, et Holland on mänginud fantastilise turniiri. "Keegi ei uskunud, et pääseme alagrupist edasi, kuid jõudsime poolfinaali, kus mängisime tippmängijate vastu ning ei kaotanud platsil, vaid alles penaltites!"

Pronksimäng Brasiiliaga peetakse laupäeval.