Chris Froome keskendub peale paranemist Vuelta velotuurileFoto: LIONEL BONAVENTURE/AFP/Scanpix
Jalgrattasport
10. juuli 2014, 11:21

Froome keskendub Vueltale, Sky saab uue esinumbri!

Trauma tõttu Tour de France'i pooleli jätnud Chris Froome'i kurb käekäik šokeeris nii Sky meeskonda kui ka Inglismaa rattafänne. Pikalt halama siiski ei jäädud ja eile õhtul käis Sky välja juba varuplaani.

Touril tõuseb tiimi esinumbriks Richie Porte, kes asub seitsmendal kohal, jäädes üldliidrist Vincenzo Nibalist (Astana) maha 1 minut ja 54 sekundit. Austraallase hooaeg pole olnud meelakkumine, sest haiguse ja alavormi tõttu on ta pidanud tänavu mitmest võidusõidust loobuma. Porte jäi eemale ka Giro d'Italiast, kus ta pidanuks olema Sky liider. "Porte on suurepärases vormis," kinnitas Sky mänedžer Dave Brailsford. "Pärast ebaõnnestunud hooaja algust on Porte värske ja ta on õigeks ajaks vormi tõusnud. Mägedest saab ta väga hästi üles. Munakivilõikude läbimine oli Portele suur väljakutse ja ta sai sellega kenasti hakkama."

Eilsel etapil kaks korda kukkunud ja rannet vigastanud Froome hakkab aga pärast tervenemist valmistuma Vueltaks. Aasta viimasel suurtuuril hakkab ta eeldatavalt rinda pistma Nairo Quintana ja Alejandro Valverde (mõlemad Movistari sõitjad) ning Joaquim Rodrígueziga (Katjuša). Samasugust taktikat kasutas Sky ka 2011. aastal, kui sir Bradley Wiggins rangluu murdis. Toona sai Wiggins Vueltal kolmanda ja Froome tema ees teise koha. "Spordis mõnikord kaotatakse ja mõnikord võidetakse," arutles Brailsford. "Elu pole aus, kuid ebaõnnestumise korral tuleb uued eesmärgid seada. Olukorraga peab leppima ja tuleb edasi liikuda. Pole mõtet emotsioonidesse laskuda."

Eile õhtul koju lennanud Froome'i kommenteeris juhtunut: "Olen masenduses, et pean Touri pooleli jätma. Vigastasin rannet. Keerulised olud tegid jalgratta kontrollimise peaaegu võimatuks. Teeme mõned uuringud, et saada vigastuse kohta rohkem infot. Raske öelda, millal jälle rattaga sõitma hakkan."