Juss Laansoo lõpetab karjääriFoto: MIHKEL MARIPUU/PM/Scanpix Baltics
Auto-Moto uudised
10. juuli 2014, 15:30

Juss Laansoo lõpetas vigastuse tõttu karjääri (9)

Läbi aegade üks Eesti parimaid motokrossisõitjad Juss Laansoo teatas, et on sunnitud seoses tervislike probleemidega oma pikale ja edukale mootorrattasportlase karjäärile joone alla tõmbama. Selle aasta 31. mail Pärnu Kuninga motokrossil juhtunud intsidendi tulemusena, kus MX1 masinaklassi valitsev Eesti meister Laansoo kukkus, sai krossisõitja keha selliseid vigastusi, mis ei luba tal enam tänavu võistlustele naasta.

"Arstide soovitusel pean tegema edasipidises elus tugevad elustiilimuudatused ja ei saa enda kehale raskeid füüsilisi koormusi peale panna. Peale Pärnu võistlust käisin röntgenis ja seal öeldi, et mul olid roided murdunud. Võtsin seega aja maha, et vigastusest taastuda, kuid eelmisel nädalal andis aga selg nii tõsiselt tunda ja läksin uuesti arsti juurde, kus peale täpsustavat kompuuteruuringut selgus, et mu selgroo diskid on tugevasti viga saanud. Hetkel ei julge arstid lubada, kas vigastus taandub ja ma samasuguseid koormusi kunagi kanda suudan ning nende sõnul tuleb edaspidi väga rahulikult toimetada," selgitas Laansoo. "Sellest tulenevalt ei näe mind kahjuks enam krossiradadel meestega rinda pistmas. Siinkohal edastan oma suurimad tänud oma perekonnale, kõikidele fännidele, kes on mulle selle pika aja jooksul kaasa elanud, konkurentidele, kellega on maha peetud palju vaatemängulisi lahinguid ja oma pikaajalistele toetajatele dr. Kass, AKR Betoni, KTM, Valvoline, Novelle, Smart-shop, Onry, Sparta, MotoGreenPark ja Motohoov. Aktiivsest motokrossielust ma muidugi ei taandu, kuna olen Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni motokrossikomisjoni liige ning samas aitan nõu ja jõuga ka oma meeskonnakaaslast KTM Racing Team'is Heido Havamit, kes juhib tänavuseid Eesti meistrivõistluseid MX1 klassis. Olen küll kõikidel krossidel kohal, aga nüüd ainult raja ääres, mitte tsikli seljas."

Juss Laansoo valiti 2005 aastal maailma mainekaima Ameerika Ühendriikides sõidetava motokrossisarja AMA Aasta uustulnukaks (Rookie of the Year). Laansoo on esindanud Eestit Rahvuste Motokrossil ühtekokku üheksa korda, sh kuulsal 2004 aastal, kus eestlased kogusid kolmandaks tulnud prantslastega võrdse arvu punkte ja said neljanda koha, seal oli Laansoo ühes sõidus kolmas. 2002 aastal tuli Laansoo Euroopa meistriks juunioride Openi klassis. Ajavahemikul 1992 – 2013 võitis Laansoo ühtekokku 9 Eesti meistritiitlit motokrossis ja kaks staadionikrossis.