NÕMME KALJU - REYKJAVIKI FRAMFoto: MATI HIIS
Jalgpall
10. juuli 2014, 22:17

USKUMATU! Kolm Eesti klubi eurosarjas edasi! (6)

Üleeile jalgpalli eurosarjas teise ringi jõudnud Tallinna Levadiaga liitusid Nõmme Kalju ja Sillamäe Kalev, kes võitlesid Euroopa liiga korduskohtumistes viimase minutini. Nõmmekad tegid kodus Reykjaviki Frami vastu nadi 2:2 viigi, Sillamäe Kalev lõi Espoo Honka vastu päästva värava alles lisaaja lõpus.

Võõrsil 1:0 võitnud Nõmme Kalju alustas kodukohtumist südikalt, minnes Felipe Nunese ja Hidetoshi Wakui väravatest juhtima, kuid Islandi klubil lasti kiirelt järgi tulla ning pool tundi enne normaalaja lõppu püsisid tablool viiginumbrid 2:2. Siis lagunes kõik ning Nõmme päästis vaid õnnejumalanna, kes ei lasknud islandlaste arvukatel pealelöökidel väravasse pudeneda.

„Meil oli paar võimalust mäng ära tappa, kuid viigivärav tekitas kerge paanika. Söödud läksid sinna-tänna ning vastane tuli jõuga. Õnneks väravat ei tulnud," sõnas kaitsja Mikk Reintam.

Kalju peatreener Igor Prins tõdes, et lõpuga kogunes temagi juustesse taaskord halle juuksekarvu. „Viimase 30 minuti organiseerimatus ja kaos teeb murelikuks. Nägime, et kõik asjad ei toimi. Tundus väike Deja vu eelmise aastaga, lasime standardolukordades väravaid sisse," sõnas ta.

Korduskohtumises minnakse vastamisi Poola hõbedaklubi Poznani Lechiga.  „See kohtumine tuleb unustada. Peame oma mängu analüüsima, mida iga mängija suudaks väljakul paremini teha," arvas Prins.

Poolakate kohta teatakse niipalju, et nende hooaeg pole alanud ning vormi on kogutud vaid treeninglaagrite ja sõpruskohtumiste pealt. „Igasugu üllatusi võib juhtuda. Peame omad järeldused tegema ja püüdma ikkagi jalgpalli mängida," kinnitas ta.

Sillamäe Kalev pääses ülidramaatilisel moel teise ringi, kui oli veel lisaajal võõrsil Espoo Honka vastu 1:3 kaotusseisus. Päästeingliks tõusis Jevgeni Kabajev, kes lõi lisaaja viimasel minutil Daniil Ratnikovi söödust värava. Kokkuvõttes jäi seis 4:4Teises ringis ootab neid Venemaa viies klubi Krasnodari FK.

Eesti teise liiga klubi Tartu Santos lõi Alar Alve tabamusest norralaste Tromsö vastu oma ajaloo esimese eurosarjavärava. Kohtumine kaotati aga taaskord suurelt 1:6.

JALGPALLI EUROOPA LIIGA
ESIMENE RING

Nõmme Kalju – Reykjaviki Fram 2:2 (kokkuvõttes 3:2)

(10. Nunes, 53. Wakui – 25. Omarsson, 64. Bjarnason)

Tromsö – Tartu Santos 6:1 (kokkuvõttes 13:1)

( 13. Espejord, 23. Drage, 28., 57. Andersen, 54, 79. Wangberg- 39. Alve)

Espoo Honka – Sillamäe Kalev 3:1 (4:3)

(45. Äijälä, 90. Mombilo, 105. Porokara – 25. Sidorenkov, 120. Kabajev)