Foto: Kuvatõmmis
MM 2014
11. juuli 2014, 11:47

USKUMATU: Vlaari untsu läinud penalti oli sentimeetrite kaugusel saamaks MMide ajaloo imelisimaks tabamuseks (3)

Jalgpalli MMi poolfinaalis Hollandi ja Argentiina vahel läks mängu saatust otsustanud penaltiseerias esimesena lööma kaitsja Ron Vlaar ning väravavaht Sergio Romero tõrjus kehva löögi raskusteta. Ometi oleks hollandlane aga kogemata löönud MMide ajaloo kõige uskumatuma värava.

Nimelt: kui Vlaari löök oli lihtsalt kehv, siis jätkuolukorras polnud mehel õnne. Mängujärgne penaltilöök loetakse lõppenuks mitte väravavahi tõrjega, vaid siis, kui pall on seisma jäänud. Samal ajal kui Romero oma saavutuse üle juubeldas, põrkas pall tagasi maha ja hakkas peale saadud vindi tõttu tagasi värava poole veerema.

Videod SIIN ja SIIN näitavad, kui vähe jäi puudu, et Vlaari löök oleks tabamusena kirja läinud.

Siiski on hea, et väravajoonetehnoloogia kohtunikule teada ei andnud, et ta penalti ära lugema peaks, sest siis oleks järgnenud uus ja pikk vaidlus: kas hollandlane puutus pärast lööki palli, et see taolise vindi sisse võttis? Millimeetrite mäng, aga pigem puutus!

Selles võib aga kindel olla, et kui Vlaar oleks oma löögi tabanud, kulgenuks ülejäänud seeria juba sootuks teise stsenaariumi järgi. Argentiina võitis 4:2 ja edenes finaali Saksamaa vastu