Luis SuarezFoto: CARLOS BARRIA/Reuters/Scanpix
MM 2014
11. juuli 2014, 12:52

EI MINGIT ARMU: Suareze ja Uruguai appellatsioon lükati tagasi (2)

FIFA on teinud taas otsuse, mis puudutab Luis Suarezt ja tema hambaid. Suareze ja Uruguai jalgpalliliidu appelatsioonid karistus tühistada, lükati tagasi.

Suarez, kes hetkel pakub rohkem kõneainet oma uue töökohaga, on taas saanud tagasilöögi. Teatavasti hammustas uruguailane MM-il Itaalia koondislast Giorgio Chiellinit. Mehel keelati seejärel osaleda üheksal rahvusvahelisel koondise mängul ja neli kuud ei tohtinud mees üldse jalgpalliga tegeleda. Lisaks määrati mehele 100 000 Šveitsi frangi suurune rahaline karistus (82 300 eurot).

Uruguai jalgpalliliit ja Suareze esindajad kaebasid karistuse edasi, kuid eile teatas FIFA komitee, et apellatsioon lükati tagasi ja varem tehtud otsus jääb jõusse. Siiski pole otsus veel määratud täitmisele, sest süüdistataval on õigus see ka eestlastele tuttavale arbitraažikohtusse edasi kaevata. Kõik pole siiski nii tume, sest Suarezel lubati Barcelonaga liitumise korral läbida meditsiiniline ülevaatus.

Halvimal juhul võib Uruguai mängumees väljakult eemale jääda Oktoobri lõpuni. Chiellini, keda Suarez hammustas on aga öelnud, et kõik on unustatud ja loodabm, et FIFA vähendab tema ründaja karistust.