LeBron James: on aeg tõmmata taas selga Cavaliersi särk!Foto: ADAM HUNGER
Korvpall
11. juuli 2014, 20:12

LeBron James naaseb Cavaliersi: "Tulen koju!" (3)

NBA superstaar LeBron James kinnitas, et tema aeg Miami Heatis on ümber saanud ning ta siirdub tagasi oma endisesse klubisse Cleveland Cavaliersi.

Neli aastat tagasi kärtsu ja mürtsuga Cavaliersist lahkunud James võitis Heatiga kaks meistritiitlit, kuid sel suvel kasutas ta võimalust saada vabaagendiks ning nüüd on kindel: 29-aastane kossuäss naaseb koduradadele. Just seda - tagasi koju! - rõhutas James ka otsust Sports Ilustrates'is emotsionaalselt põhjendades.

"Veel enne, kui hakkasin korvpalli mängima, olin lihtsalt üks laps Kirde-Ohiost. See on koht, kus õppisin käima, see on koht, kus õppisin jooksma. See on koht, kus ma nutsin. Minu südames on sellel kohal eriline paik."

"Sealsed inimesed nägid mind kasvamas, mõnikord ma tunnen, nagu oleksin nende poeg. Nad võivad olla erakordselt kirglikud. Kuid see kannustabki mind, ma tahan neile anda lootust, kui ma saan. Ma tahan neid inspireerida, kui saan. Minu suhe Kirde-Ohioga on suurem kui korvpall. Neli aastat tagasi ma seda ei mõistnud. Nüüd mõistan."

"Kui Clevelandist lahkusin, oli mul üks eesmärk: meistritiitlid, ja me võitsimegi neid kaks. Kuid minu eesmärk on ka nüüd endine: võita nii palju tiitleid, kui võimalik. Kirde-Ohio peab saama karika!"

"Siinkandis ei anta midagi niisama. Kõik tuleb välja teenida. Sa pead selleks tööd tegema. Olen selleks valmis. Tulen koju!"