DUELL: Thomas Müller ja Lionel Messi võitlesid MMil ka neli aastat tagasi. Veerandfinaali võitsid sakslased 4:0. Homme on nad oma koondiste võtmemängijad.Foto: AOP
MM 2014
12. juuli 2014, 09:00

Kas Argentiina kaitse peatab Saksamaa kiirrongi? (5)

Vaata, kust nurga alt tahad, sakslased on homses finaalis Argentiina vastu favoriidid ja lõuna-ameeriklased peavad lootma heale kaitsemängule.

Cambridge’i ülikooli uurijad on tuhninud miljonitel internetilehtedel, et välja sõeluda, milliste sõnadega kirjeldatakse homseid finaliste. Saksamaa jaoks olid kolm kõige populaarsemat omadussõna: "jõulised, keskendunud, pühendunud". Ka Argentiina jaoks on algus ilus "enesekindlad ja stiilsed", ent kolmas väljend sini-valgete kohta on "ebaveenvad" ehk maailma üldsuse jaoks on Saksamaa homses matšis favoriit.

Kolmekordsed maailmameistrid on sel MMil näidanud oma mängu erinevaid tahke: Portugali ja Brasiilia vastu võeti võit ülivõimsalt, USA ja Alžeeria vastu pusiti niikaua, kuni vastane kvaliteedi all murdus. Seda tehes on alati oldud kahest parem meeskond ning pole ühtegi põhjust, miks see peaks muutuma ka finaalis Argentiina vastu.

Lionel Messi ja kompanii peavad võitu püüdma kannatlikkusega. Brasiilia üritas poolfinaalis väravaid lüüa ja avas nii oma mängu, aga sakslased kasutasid tekkinud avaused mõnuga ära ning kinkisid võõrustajatele nende ajaloo häbiväärseima sauna.

Argentiinlased peavad võtma õppust ning alustama mängu ehitamist tagantpoolt. Poolfinaalis tehtud trenn Hollandi vastu näitas, et oma seljatagune suudetakse puhtana hoida küll. Nüüd tuleks sinna veel ka väravate löömine lisada.

Ainsa miinusena kestis Argentiina mängijate kaitsetreening 30 minutit liiga kaua. Kui Saksamaa tegi teisipäeval brasiillastega sotid selgeks juba esimese pooltunniga ning mängis edasi inertsist ja end hoides, pidid nende homsed vastased kolmapäeval Hollandi alistamiseks 120 minutit rassima.

Lisapooltund platsil ja lühem puhkeaeg – taas edu sakslastele.

Vähemalt ajalugu annab väikese eelise argentiinlastele: senised finaalikohtumised on koondistel viigis (kui 1986. aastal jäi peale Argentiina ja neli aastat hiljem Saksamaa), ent ükski Euroopa meeskond pole veel Ameerika maailmajaos MMi võita suutnud.

Kas see statistika murtakse, selgub juba homme, ent ühe rekordi püstitamine on igatahes kindel: kolme finaalmatši samade riikide vahel pole MMide ajalugu veel näinud.