Tanel Laanmäe oli nii lähedal isiklikule rekordile, paraku...Foto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
12. juuli 2014, 16:29

FOTOD: Laanmäe viskas 82.38, kuid astus napilt üle (7)

Audentese staadionil toimunud heitjate seeriavõistluse kolmanda etapi kõige dramaatilisemad sündmused toimusid odaviskesektoris, kui Tanel Laanmäe saatis viiendas voorus oda üle staadioni tartaani sisse. Paraku tõusis aga punane lipp.

Sportlane polnud kohtuniku otsusega nõus ja nii märgistati oda maandumiskoht siiski ära. Pärast võistluste lõppu mõõdeti vise ära - 82.38 ja see oleks tähistanud Laanmäe uut isiklikku rekordit (mehe senine tippmark on 81.96). Kohtunik jäi siiski endale kindlaks ning vise ametliku tulemusena kirja ei lähe. Õhtulehe fotod kinnitavad, et see otsus oli õige: Laanmäe põlv oli viske lõpus joonel, see aga tähendab, et vastavalt reeglitele üle astutud.

Laanmäe arvas siiski, et vise oleks pidanud lugema ning torises võistluse järel nördinult: "Ei olnud üle, põlv oli joone taga! Kahju, olen väga pettunud ja ei ole selle otsusega nõus."

Pettumusele vaatamata tunneb Laanmäe, et on õigel teel. "Vorm on hea, ühel katsel õnnestus see ka ära realiseerida [pidades ilmselt silmas seda 82.38 viset - toim]. Olen muutnud hoojooksu kiiremaks, sellega on vaja veel harjuda."

Kuigi Laanmäe pikim vise arvesse ei läinud, võitis ta etapi 78.20-ga.