Hollandi koondis viimaseks mänguks valmistumasFoto: DOMINIC EBENBICHLER
MM 2014
12. juuli 2014, 18:15

Viis fakti õhtuse "trööstifinaali" eel

Jalgpalli MMil selgitatakse täna õhtul välja kolmanda koha omanik, kui Brasilia staadionil kohtuvad Brasiilia ja Hollandi koondised. Kuigi paljude arvates on tegemist suhteliselt mõttetu üritusega, on statistikaagentuur Infostrada siiski mängu eel noppinud välja oma traditsioonilised "viis fakti".

* Kuna Hollandi mäng Argentiinaga läks ametlikku statistikasse kirja viigina, tähendab see seda, et Oranje on sel MMil de iure jätkuvalt kaotuseta. Sama kehtib ka veerandfinaalis penaltitega kaotanud Kostariika ning mõlema finalisti, Saksamaa ja Argentiina kohta. Holland pole ühtegi senist MM-finaalturniiri lõpetanud kaotuseta.

* Brasiilia on lubanud endale lüüa kõige enam väravaid (11), mis on kahe võrra rohkem, kui järgnevatel (Kamerun ja Austraalia, 9 sisse lastud väravat). Ka brasiillaste varasem MMide "isiklik rekord"  on 11 sisse lastud väravat (1938), kuid kunagi varem pole juhtunud, et MMi võõrustav riik oleks turniiri lõpuks lubanud endale lüüa kõige rohkem väravaid.

* Holland on MMidel alati oma viimase mängu kaoatnud, kokku üheksal korral.

* Brasiilia on pronksimatšis osalenud varem kolmel korral: 1938.a alistati Rootsi 4:2, 1974.a kaotati Poolale 0:1 ning 1978.a alistati Itaalia 2:1.

* Hollandi kolmes viimases mängus on kohtumise parimaks mängijaks valitud vastasmeeskonna väravavaht: kaheksandikfinaalis mehhiklane Guillermo Ochoa, veerandfinaalis kostariikalane Keylor Navas ja poolfinaalis argentiinlane Sergio Romero.