Finaali puhuks ka MMi ametlikku mängupalli pisut tuunitud Foto: DYLAN MARTINEZ
MM 2014
13. juuli 2014, 14:13

Suure finaali eel: mida räägivad faktid? (3)

Jalgpalli MM kulmineerub täna õhtul, kui Maracana staadionil peetavas finaalis jooksevad väljakule Saksamaa ja Argentiina koondised. Infostrada agentuur on taaskord välja noppinud viis põnevat fakti.

* Kahekordne maailmameister Argentiina (1978, 1986) ja kolmekordne maailmameister Saksamaa (1954, 1974, 1990) kohtuvad MMidel seitsmendat korda ja finaalis rekordit tähistavat kolmandat korda. Ajalugu soosib Die Mannschafti: sakslased on võitnud omavahelistest mängudest kolm, kaks matši on jäänud viiki ning vaid korra on võitnud Argentiina.

* Saksamaa koondises on seitse mängijat, kes pole kunagi saanud tunnistada Saksamaa võitu MMil: André Schürrle, Christoph Kramer, Shkodran Mustafi, Erik Durm, Mario Götze, Julian Draxler ja Matthias Ginter on kõik sündinud pärast 1990.a finaali.

 * Kolmel eelmisel MMil on Saksamaa edutee lõpetanud alati hilisem maailmameister: 2002.a finaalis Brasiilia, 2006.a poolfinaalis Itaalia ja 2010.a poolfinaalis Hispaania.

* Kui Saksamaa kõigi aegade edukaim väravakütt Miroslav Klose (kokku 71 tabamust) on löönud värava, pole Saksamaa kunagi kaotanud (41 võitu, 8 viiki).

* Argentiina kaks viimast MMi on lõppenud kaotusega Saksamaale. Mitte ükski koondis pole aga play-offides pidanud kolmel järjestikusel MMil sama vastase paremust tunnistama.