Tiit SokkFoto: ARNO SAAR
Korvpall
13. juuli 2014, 20:28

VIDEO: Tiit Sokk: Võiksime kontrollkohtumistele kergema südamega vastu minna

Eesti meeste korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk sõnas homme algavate kontrollkohtumiste eel, et valdavalt vaid noortest mängijatest koosnev meeskond on tubli.

"Sulandumisest siin juttu pole, kõik on noored. Vana kaardivägi on hetkel veel kõrval. Poisid on tublid olnud, on näha, et poisid on trenni teinud. Katsume korralikud olla. Neil on tahtmist küllaga," kinnitas ta, et treener pole 10 päeva kestnud treeningperioodi sõnul kurje sõnu kasutanud.

Homme kohtutakse Pärnus Lätiga. Soku sõnul on lätlased favoriidid. "Nad hakkavad ju nelja nädala pärast juba kvalifikatsioonimänge mängima, et edasi pääseda finaalturniirile. Meil otsest võidukohustust pole. Võiksime vähe kergema südamega vastu minna. Väga tähtis on, kuidas individuaalne esitus poistel välja tuleb. Kui kõik teevad korraliku esituse, siis teeb ka võistkond korraliku esituse."

Koondis täieneb 17. juulil, juba täna tegid treeningul kaasa Sten-Timmu Sokk ja Rain Veideman. Pärast mänge lätlastega ootab 26. ja 27. juulil ees Taani koondis. Augusti alguses toimub uues Tondiraba spordihallis turniir, kus mängitakse Austria rahvuskoondise ning USA üliõpilasmeeskonnaga. Augusti lõpus siirdub koondis Hispaaniasse, kus mängitakse Senegali, Egiptuse ja Angoolaga.