Eesti - Kasahstan kohtumine.Foto: Mikhail Shapaev
Jalgpall
14. juuli 2014, 11:30

FOTOD! Rannajalgpallikoondise "Missioon Moskva" õnnestus!

Eesti rannajalgpallikoondis võitis nädalavahetusel Moskvas peetud Euroliiga B-divisjoni etapi, millega kindlustas koha augusti keskel Hispaanias toimuvale finaalturniirile, kus võideldakse pääsu eest A-divisjoni ehk Euroopa 12 parema rannavutiriigi sekka.

Aserbaidžaani, Moldova ja Kasahstaniga rinda pistnud eestlased kindlustasid edasipääsu juba kahes esimeses matšis võetud võitudega aserite (2:1) ja Moldova (7:3) üle. Viimases mängus alistuti 2:2 lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias kasahhidele, kuid grupivõitu see ei vääranud.

"Eesmärk täideti täielikult," sõnas koondise peatreener Reigo Tõnsberg. "Läksime viimasele mängule positiivsete emotsioonidega, proovisime erinevaid taktikaid ja üks mängija oli ka vigastatud. Seetõttu jäi füüsisest lõpus vajaka, aga selle ettevalmistuse pealt võtsime maksimumi."

Moskva turniir näitaski Tõnsbergi sõnul, et eelkõige jätab meie rannavutiässadel soovida kehaline ettevalmistus. "Kui tahame Hispaanias hästi esineda, peame ühe tugeva treeningtsükli veel läbi viima, et vastupidavus kasvaks. Kaks-kolm mängu selle ettevalmistusega mängib, aga neljandaga läheb juba väga raskeks."

"B-divisjonis saab sellise tempoga mängida, A-divisjonis on tempo poole kiirem," lisas Eesti koondise juhendaja. "Väsimuse pealt standardolukordades tegutsemine tuleb selgeks õppida. Kui oleme puhanud, on kõigi tehnika korras, aga kui väsimus jalgades, hakatakse kohe eksima."

Nüüd on rannavutikoondisel kuu aega, et valmistuda 14. augustil Hispaanias algavaks B-divisjoni finaal-etapiks. Esimese hooga plaanib koondis pidada kolme-neljapäevase laagri Pärnus, et parandada füüsist. Juuli lõpus ootab eestlasi Lätis Jurmalas nelja võistkonna sõprusturniir.

Kuigi Hispaaniasse minnakse võidu järele, et ühes A-divisjoniga pääseda ka järgmisel aastal Bakuus toimuvatele Euroopa mängudele, ajastab võistkond tippvormi septembrikuuks, kui Itaalias hakatakse selgitama nelja koondist, kes pääsevad järgmisel sügisel Portugalis toimuvale MM-finaalturniirile.