Tanel Laanmäe astus viske järel joonele. Foto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
14. juuli 2014, 10:00

Tanel Laanmäe viskas oda 82.38, kuid astus napilt üle (1)

Laupäeval tekkis Tallinnas heitjate seeriavõistluse etapil meeste odaviskes verd tarretama panev olukord, kui Tanel Laanmäe lennutas oda üle Audentese staadioni, ent kohtunik tõstis punase lipu.

Sportlane polnud otsusega nõus ja sestap märgistati oda maandumiskoht siiski ära. Pärast võistlust mõõdeti viske pikkuseks 82.38, mis olnuks Laanmäe isiklik rekord, aga ametliku tulemusena see kirja ei läinud.

Esimese hooga ei tahtnud Laanmäe olukorraga leppida. "Ei olnud üle, põlv oli joone taga," põrutas Heino Puuste õpilane, kelle rekord on 81.96.

Mõne aja möödudes ütles Laanmäe juba leplikult, et isiklik tippmark tuleb püstitada määrustepäraselt. Ka Õhtulehe fotograafi fotolt on näha: põlv oli ikkagi joonel! "Vorm on hea," lausus Laanmäe. "Olen muutnud hoojooksu kiiremaks, sellega on vaja harjuda."

Võistluse võitis Laanmäe 78.20ga, teise koha sai Magnus Kirt (78.11) ja kolmanda kohaga pidi leppima mulluse MMi kaheksas mees Risto Mätas (77.81).

"Mul ei tulegi meelde, millal kodus viimati kolmandaks jäin," sõnas 30aastane Mätas. Eelmisel suvel kaotas ta vahetult pärast MMi oma õpilasele Kirdile.

Samas vaevas Mätast neli nädalat seljavigastus. "Mul on olnud rasked ajad, võistlesin iga nädal ühe korra, kuid trennis oda ei visanud. Pole ime, et tehnika on ära lagunenud. Nüüd on aga tervis taas korras ja saan hakata normaalselt harjutama," märkis Mätas.

Eleriin Haas võitis eile Soomes Kuortanel kõrgushüppe Eesti hooaja tippmargiga 1.88. Kettaheitja Märt Israel sai esikoha Austrias, tema võidutulemus oli 62.42.