Luiz Felipe ScolariFoto: DOMINIC EBENBICHLER/Reuters/Scanpix
MM 2014
14. juuli 2014, 11:04

Brasiilia peatreener lõpetas jonni ja pani ameti maha

Brasiilia koondise peatreener andis lõpuks rahva soovile järele ja pani ameti maha. Ametlikuks peaks Luiz Felipe Scolari lahkumine muutuma täna.

Pikalt oma lahkumist eitanud Scolari on nüüd Brasiilia jalgpalliliidule esitanud lahkumisavalduse. Veterantreener väitis varasemalt, et tema vabatahtlikult ei lahku ning otsuse tema tuleviku osas peab tegema jalgpalliliit. Nüüd on aga kõigi kuulduste kohaselt mees ringi mõelnud ja oma lahkumisest liitu teavitanud ning 2002. aasta MM-i võitnud treeneri lahkumine peaks aset leidma juba täna.

Brasiilia alustas kodust turniiri selgete favoriitidena, kuid rahva ootusi ei suudetud täita ning lõpptulemusena jäädi neljandale kohale. Koondis võttis võidu Horvaatia üle, kuid paremat 0:0 viigist Mehhiko üle ei suudetud. Sellele järgnesid võidud Tšiili ja Kolumbia üle, kuid see oli ka kõige ilusa lõpp. Võõrustajate unistused purunesid ja halvimad unenäod said tõeks, kui Saksamaa poolfinaalis neid skooriga 7:1 loputas. See polnud aga kõik, sest pronksimängus võitis Holland Brasiiliat veel 3:0.

Brasiilia võitis kahekümne üheksast mängust üheksateist, mis peeti Scolari teiskordsel juhtimisel. Lisaks võideti ka kodumaal Konföderatsioonide karikas 2013. aastal.