Joachim LöwFoto: LaPresse/Fabio Ferrari/Scanpix
MM 2014
14. juuli 2014, 11:09

Joachim Löw: tahtsime penalteid vältida ja mängu enne ära võita (9)

Peale eilset võitu Argentiina üle rääkis Saksamaa koondise peatreener, mida ta mõtles ja miks ta sellise otsuse tegi. Mehe sõnul ei tahtnud nad mitte mingil juhul penalteid lööma minna.

Joachim Löw on ilmselt hetkel üks kõige hinnatumaid treenereid, kes suudab terve meeskonna mängima panna ja õigel ajal käiku vahetada. Eile tegi ta taas hea töö ning viimasel hetkel platsile pandud Mario Götze lõi mängu lisaajal ka ainsa värava. „Ma ütlesin Götzele, et ta peab maailmale näitama, et on parem kui Messi ja suudab MM-i võita. Mul oli tema osas alati hea eelaimdus," kiitis mees päevakangelast. Loomulikult mängis oma osa ka Argentiina meeskonna väsimus, mis nende mängu häirima hakkas. „Argentiina hakkas väsima aga meil oli veel mängijaid, kellega mängus muutusi teha," tõdes Löw.

Treeneri sõnul on Götze tõeline ime, kes suudab mängida kõiki esiliini positsioone: „Ma tean, et ta suudab alati mängu kulgu muuta ja see võiduvärav oli väga ilus." Löwi sõnul oli nende kasuks veel fakt, et neil oli jõudu lisaajal rünnata: „Meil oli energiat rünnata ka lisaajal. Me ei tahtnud penalteid ja seetõttu tahtsime mängu tulemuse selgitada enne lisaaja lõppu. Selleks panime vastaseid suurema surve alla."