Diego MaradonaFoto: MARCOS BRINDICCI/Reuters/Scanpix
MM 2014
14. juuli 2014, 13:36

Maradona: Messi ei vääri Kuldset Palli (27)

Diego Maradona, kes 1986. aastal tuli Argentiinat esindades maailmameistriks, kritiseeris FIFA otsust anda Kuldse Palli auhind Lionel Messile. Samuti polnud Maradona rahul koondise tegemistega finaalis.

Argentiina üks ikoone Diego Maradona sõnas, et kaasmaalane Messi ei vääri Kuldse Palli auhinda. Barcelona klubi tähtmängija võitis auhinna oma nelja värava eest, mille ta lõi seitsmes mängus, kus sel MM-il osales. Maradona aga arvab, et auhind anti talle vaid reklaamiks: „Messile annaksin ma kasvõi terve taeva kui see võimalik oleks. Siiski ei tohiks keegi võita midagi, mida poleks tohtinud võita ainult seetõttu, et see on hea turundus."

Lisaks kritiseeris endine jalgpallur ka Argentiina treeneri tegevust. Alejandro Sabella vahetas mängu poolajal välja Ezequiel Lavezzi, keda asus asendama Sergio Aguero. Maradona arust tegi treener valesti: „Ma ei mõista Lavezzi välja vahetamist. Ta mängis oma tiival imeliselt aga Aguerol polnud sellist mõju ja see polnud tema turniir." Siiski tunnistas legend, et tal on riigist kahju, sest tegelikult oli meeskond penaltid ära teeninud. „Mul on oma riigist kahju, sest Mario Götze värav tegi haiget aga see värav sai võimalikuks vaid arusaamatusega Argentiina koondise kaitseliinis," sõnas Maradona.